македонски » француски   Часови / Време


8 [осум]

Часови / Време

-

+ 8 [huit]

+ L’heure

8 [осум]

Часови / Време

-

8 [huit]

L’heure

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Извинете! Ve------ m-------- ! +
Колку е часот, Ве молам? Qu---- h---- e------ s--- v--- p---- ? +
Благодарам многу. Me--- b-------. +
   
Часот е еден. Il e-- u-- h----. +
Часот е два. Il e-- d--- h-----. +
Часот е три. Il e-- t---- h-----. +
   
Часот е четири. Il e-- q----- h-----. +
Часот е пет. Il e-- c--- h-----. +
Часот е шест. Il e-- s-- h-----. +
   
Часот е седум. Il e-- s--- h-----. +
Часот е осум. Il e-- h--- h-----. +
Часот е девет. Il e-- n--- h-----. +
   
Часот е десет. Il e-- d-- h-----. +
Часот е единаесет. Il e-- o--- h-----. +
Часот е дванаесет. Il e-- d---- h-----. +
   
Една минута има шеесет секунди. Un- m----- a s------- s-------. +
Еден час има шеесет минути. Un- h---- a s------- m------. +
Еден ден има дваесет и четири часа. Un j--- a v----------- h-----. +