македонски » француски   Придавки 3


80 [осумдесет]

Придавки 3

-

+ 80 [quatre-vingt]

+ Adjectifs 3

80 [осумдесет]

Придавки 3

-

80 [quatre-vingt]

Adjectifs 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Таа има куче. El-- a u- c----. +
Кучето е големо. Le c---- e-- g----. +
Таа има големо куче. El-- a u- g---- c----. +
   
Таа има куќа. El-- a u-- m-----. +
Куќата е мала. La m----- e-- p-----. +
Таа има една мала куќа. El-- a u-- p----- m-----. +
   
Тој живее во хотел. Il l--- d--- u- h----. +
Хотелот е евтин. L’----- e-- b-- m-----. +
Тој живее во евтин хотел. Il l--- d--- u- h---- b-- m-----. +
   
Тој има автомобил. Il a u-- v------. +
Автомобилот е скап. La v------ e-- c----. +
Тој има скап автомобил. Il a u-- v------ c----. +
   
Тој чита еден роман. Il l-- u- r----. +
Романот е досаден. Le r---- e-- e-------. +
Тој чита еден досаден роман. Il l-- u- r---- e-------. +
   
Таа гледа еден филм. El-- r------ u- f---. +
Филмот е интересен. Le f--- e-- c--------. +
Таа гледа еден интересен филм. El-- r------ u- f--- c--------. +