македонски » француски   Минато време 3


83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

+ 83 [quatre-vingt-trois]

+ Passé 3

83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

83 [quatre-vingt-trois]

Passé 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
телефонира té-------r +
Јас телефонирав. J’-- t--------. +
Јас цело време телефонирав. J’-- t-------- t--- l- t----. +
   
прашува de-----r +
Јас прашав. J’-- d------. +
Јас секогаш прашував. J’-- t------- d------. +
   
раскажува ra-----r +
Јас раскажував. J’-- r------. +
Јас ја раскажав целата приказна. J’-- r------ t---- l---------. +
   
учи ét----r +
Јас учев. J’-- é-----. +
Јас учев цела вечер. J’-- é----- t---- l- s-----. +
   
работи tr-------r +
Јас работев. J’-- t--------. +
Јас работев цел ден. J’-- t-------- t---- l- j------. +
   
јаде ma---r +
Јас јадев. J’-- m----. +
Јас го изедов целото јадење. J’-- m---- t--- l- r----. +