македонски » француски   Минато 4


84 [осумдесет и четири]

Минато 4

-

+ 84 [quatre-vingt-quatre]

+ Passé 4

84 [осумдесет и четири]

Минато 4

-

84 [quatre-vingt-quatre]

Passé 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
чита li-e +
Јас читав. J’-- l-. +
Јас го прочитав целиот роман. J’-- l- t--- l- r----. +
   
разбира co-------e +
Јас разбрав. J’-- c------. +
Јас го разбрав целиот текст. J’-- c------ t--- l- t----. +
   
одговара ré-----e +
Јас одговорив. J’-- r------. +
Јас одговорив на сите прашања. J’-- r------ à t----- l-- q--------. +
   
Јас го знам тоа – јас го знаев тоа. Je l- s---. – J- l--- s-. +
Јас го пишувам тоа – јас го напишав тоа. Je l------. – J- l--- é----. +
Јас го слушам тоа – јас го слушнав тоа. Je l--------. – J- l--- e------. +
   
Јас го земам тоа – јас го зедов тоа. Je v--- l- c-------. – J- s--- a--- l- c-------. +
Јас го носам тоа – јас го донесов тоа. Je l--------. – J- l--- a------. +
Јас го купувам тоа – јас го купив тоа. Je l-------. – J- l--- a-----. +
   
Јас го очекувам тоа – јас го очекував тоа. Je l--------. – J- l--- a------. +
Јас го појаснувам тоа – јас го појаснив тоа. Je l---------. – J- l--- e-------. +
Јас го знам тоа – јас го знаев тоа. Je l- c------. – J- l--- c----. +