македонски » француски   Прашања – Минато време 1


85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

+ 85 [quatre-vingt-cinq]

+ Questions – Passé 1

85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [quatre-vingt-cinq]

Questions – Passé 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Колку имате испиено? Co----- e- a-------- b- ? +
Колку работевте? Co----- d------- a-------- t-------- ? +
Колку напишавте? Av------- b------- é---- ? +
   
Како спиевте? Co----- a-------- d---- ? +
Како го положивте испитот? Co----- a-------- p---- l------- ? +
Како го најдовте патот? Co----- a-------- t----- l- c----- ? +
   
Со кого разговаравте? Av-- q-- a-------- p---- ? +
Со кого се договоривте? Av-- q-- a-------- p--- u- r---------- ? +
Со кого славевте роденден? Av-- q-- a--- v--- f--- v---- a----------- ? +
   
Каде бевте? Où ê-------- a---- ? +
Каде живеевте? Où a-------- h----- ? +
Каде работевте? Où a-------- t-------- ? +
   
Што препорачавте? Qu---------- r--------- ? +
Што јадевте? Qu---------- m---- ? +
Како дознавте? Qu---------- a----- ? +
   
Колку брзо возевте? À q----- v------ a-------- c------ ? +
Колку долго летавте? Co----- d- t---- a-------- v--- ? +
Колку високо скокнавте? À q----- h------ a-------- s---- ? +