македонски » француски   Прашања – Минато време 2


86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

+ 86 [quatre-vingt-six]

+ Questions – Passé 2

86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

86 [quatre-vingt-six]

Questions – Passé 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Која вратоврска ја носеше? Qu---- c------ a---- p---- ? +
Кој автомобил го купи? Qu---- v------ a---- a----- ? +
За кој весник се претплати? À q--- j------ t------ a----- ? +
   
Кого видовте? Qu- a-------- v- ? +
Кого сретнавте? Qu- a-------- r-------- ? +
Кого препознавте? Qu- a-------- r------ ? +
   
Кога станавте? Qu--- v--- ê-------- l--- ? +
Кога започнавте? Qu--- a-------- c------- ? +
Кога престанавте? Qu--- a-------- a----- ? +
   
Зошто се разбудивте? Po------ v--- ê-------- r------- ? +
Зошто станавте наставник? Po------ ê-------- d----- i---------- ? +
Зошто земавте такси? Po------ a-------- p--- u- t--- ? +
   
Од каде дојдовте? D’-- ê--- v--- v--- ? +
Накаде отидовте? Où ê-------- a--- ? +
Каде бевте? Où a-------- é-- ? +
   
Кому му помогна? Qu- a---- a--- ? +
Кому му пиша? À q-- a---- é---- ? +
Кому му одговори? À q-- a---- r------ ? +