македонски » француски   Императив 2 (Наредбена форма)


90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

+ 90 [quatre-vingt-dix]

+ Impératif 2

90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

90 [quatre-vingt-dix]

Impératif 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Избричи се! Ra------ ! +
Измиј се! La------ ! +
Исчешлај се! Co-------- ! +
   
Јави се! Јавете се! Ap----- ! A------ ! +
Почнувај! Почнете! Co------ ! C-------- ! +
Престани! Престанете! Ar---- ! A------ ! +
   
Остави го тоа! Оставете го тоа! La---- ç- ! L------ ç- ! +
Кажи го тоа! Кажете го тоа! Di- ç- ! D---- ç- ! +
Купи го тоа! Купете го тоа! Ac---- ç- ! A------ ç- ! +
   
Не биди никогаш нечесен! Ne s--- j----- m--------- ! +
Не биди никогаш дрзок! Ne s--- j----- i------- ! +
Не биди никогаш неучтив! Ne s--- j----- i----- ! +
   
Биди секогаш чесен! So-- t------- h------ ! +
Биди секогаш љубезен! So-- t------- g----- ! +
Биди секогаш учтив! So-- t------- p--- ! +
   
Одете си со здравје! Re----- b--- c--- v--- ! +
Внимавајте добро на себе! Fa---- b--- a-------- à v--- ! +
Посетете не наскоро повторно! Re----- v--- n--- v--- ! +