македонски » француски   Споредни реченици со дека 1


91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

+ 91 [quatre-vingt-onze]

+ Subordonnées avec que 1

91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [quatre-vingt-onze]

Subordonnées avec que 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Времето утре можеби ќе биде подобро. Le t---- s--- p----------- m------- d-----. +
Од каде го знаете тоа? D’-- l- s--------- ? +
Се надевам, дека ќе биде подобро. J’------ q---- s--- m-------. +
   
Тој ќе дојде сосема сигурно. Il v------ c-----------. +
Сигурно ли е тоа? Es---- q-- c---- s-- ? +
Јас знам, дека тој ќе дојде. Je s--- q---- v------. +
   
Тој сигурно ќе се јави. Il a-------- c-----------. +
Навистина? Vr------ ? +
Мислам, дека тој ќе се јави. Je c---- q---- a--------. +
   
Виното сигурно е старо. Le v-- e-- p----------- v----. +
Го знаете ли тоа со сигурност? En ê-------- c------ ? +
Претпоставувам, дека е старо. Je s------ q---- e-- v----. +
   
Нашиот шеф изгледа добро. No--- c--- e-- b---. +
Мислите? Vo-- t------ ? +
Мислам, дека тој изгледа дури многу добро. Je t----- m--- q---- e-- t--- b---. +
   
Шефот сигурно има девојка. Le c--- a c----------- u-- a---. +
Верувате ли навистина? Le c---------- v------- ? +
Сосема е можно, дека тој има девојка. C’--- b--- p------- q---- a-- u-- a---. +