македонски » француски   Споредни реченици со дека 2


92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

+ 92 [quatre-vingt-douze]

+ Subordonnées avec que 2

92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [quatre-vingt-douze]

Subordonnées avec que 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Ме лути, дека рчиш. Ce-- m- f---- q-- t- r------. +
Ме лути, дека пиеш толку многу пиво. Ce-- m- f---- q-- t- b----- a----- d- b----. +
Ме лути, дека доаѓаш толку доцна. Ce-- m- f---- q-- t- a------ s- t---. +
   
Мислам, дека му треба лекар. Je c---- q---- a b----- d--- m------. +
Мислам, дека тој е болен. Je c---- q---- e-- m-----. +
Мислам, дека тој сега спие. Je c---- q---- e-- e- t---- d- d-----. +
   
Ние се надеваме, дека тој ќе се ожени со нашата ќерка. No-- e------- q-- n---- f---- s- m------. +
Ние се надеваме, дека тој има многу пари. No-- e------- q---- a b------- d-------. +
Ние се надеваме, дека тој е милионер. No-- e------- q---- e-- m-----------. +
   
Слушнав, дека твојата сопруга имаше една несреќа. J’-- e------ q-- t- f---- a---- e- u- a-------. +
Слушнав, дека таа лежи во болница. J’-- e------ q------ e-- à l--------. +
Слушнав, дека твојот автомобил е потполно скршен. J’-- e------ q-- t- v------ e-- c----------- d-------. +
   
Ме радува, дека дојдовте. Je m- r------ q-- v--- s---- v---. +
Ме радува, дека имате интерес. Je m- r------ q-- v--- s---- i--------. +
Ме радува, дека сакате да ја купите куќата. Je m- r------ q-- v--- v------ a------ l- m-----. +
   
Се плашам, дека последниот автобус е веќе заминат. Je c----- q-- l- d------ b-- n- s--- d--- p----. +
Се плашам, дека мораме да земеме такси. Je c----- q-- n--- n- p-------- p------ u- t---. +
Се плашам, дека немам пари кај себе. Je c----- d- n- p-- a---- d------- s-- m--. +