македонски » француски   Споредни реченици со дали


93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

+ 93 [quatre-vingt-treize]

+ Subordonnées avec si

93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [quatre-vingt-treize]

Subordonnées avec si

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Незнам, дали тој ме сака. Je n- s--- p-- s--- m-----. +
Незнам, дали тој ќе се врати. Je n- s--- p-- s--- v- r------. +
Незнам, дали тој ќе ме побара. Je n- s--- p-- s--- v- m--------. +
   
Дали тој навистина ме сака? Et s--- m----- ? +
Дали тој навистина ќе се врати? Et s--- r------ ? +
Дали тој навистина ќе ме побара? Et s--- m-------- ? +
   
Се прашувам, дали тој мисли на мене? Je m- d------ s--- p---- à m--. +
Се прашувам, дали тој има некоја друга? Je m- d------ s--- e- a u-- a----. +
Се прашувам, дали лаже? Je m- d------ s--- m---. +
   
Дали тој навистина мисли на мене? Et s--- p---- à m-- ? +
Дали тој навистина има некоја друга? Et s--- e- a u-- a---- ? +
Дали тој навистина ја кажува вистината? Et s--- d-- l- v----- ? +
   
Се сомневам, дали навистина му се допаѓам. Je d---- q---- m----- v-------. +
Се сомневам, дали ќе ми пише. Je d---- q---- m-------. +
Се сомневам, дали ќе се ожени со мене. Je d---- q---- m-------. +
   
Дали му се навистина допаѓам? Et s--- m----- ? +
Дали тој навистина ќе ми пише? Et s--- m------ ? +
Дали тој навистина ќе се ожени со мене? Et s--- m------- ? +