македонски » француски   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

+ 94 [quatre-vingt-quatorze]

+ Conjonctions 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [quatre-vingt-quatorze]

Conjonctions 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Чекај, додека да престане дождот. At----- q-- l- p---- c----. +
Чекај, додека да бидам готов / готова. At----- q-- j- t------. +
Чекај, додека тој да се врати. At----- q---- r-------. +
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. J’------- q-- m-- c------ s------. +
Ќе почекам, додека да заврши филмот. J’------- q-- l- f--- s--- f---. +
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. J’------- q-- l-- f--- s----- a- v---. +
   
Кога патуваш на одмор? Qu--- p------ e- c---- ? +
Уште пред летниот распуст? Av--- l-- v------- d---- ? +
Да, уште пред да започне летниот распуст. Ou-- a---- q-- l-- v------- d---- n- c---------. +
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. Ré---- l- t--- a---- q-- l------ n- c-------. +
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. La-- t-- m---- a---- d- t-------- à t----. +
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. Fe--- l- f------ a---- d- s-----. +
   
Кога ќе се вратиш дома? Qu--- v------- à l- m----- ? +
По наставата? Ap--- l- c---- ? +
Да, откако ќе заврши наставата. Ou-- a---- q-- l- c---- e-- t------. +
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. Ap--- a---- e- u- a-------- i- n- p------ p--- t---------. +
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. Ap--- a---- p---- s-- t------- i- e-- a--- e- A-------. +
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. Ap--- ê--- a--- e- A-------- i- e-- d----- r----. +