македонски » француски   Сврзници 2


95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

+ 95 [quatre-vingt-quinze]

+ Conjonctions 2

95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [quatre-vingt-quinze]

Conjonctions 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Од кога таа не работи повеќе? De---- q---- n- t--------------- p--- ? +
Од нејзината венчавка? De---- s-- m------ ? +
Да, таа не работи повеќе, откако се омажи. Ou-- e--- n- t-------- p--- d----- q------ s---- m-----. +
   
Откако таа се омажи, таа не работи повеќе. De---- q------ s---- m------ e--- n- t-------- p---. +
Откако се познаваат, тие се среќни. De---- q----- s- c----------- i-- s--- h------. +
Откако имаат деца, тие излегуваат ретко. De---- q----- o-- d-- e------- i-- s------ r-------. +
   
Кога таа телефонира? Qu--- t--------------- ? +
За време на возењето? Pe----- l- t----- ? +
Да, додека вози автомобил. Ou-- e- c---------. +
   
Таа телефонира, додека го вози автомобилот. El-- t-------- e- c---------. +
Таа гледа телевизија, додека пегла. El-- r------ l- t--------- e- r--------. +
Таа слуша музика, додека ги врши своите задачи. El-- é----- d- l- m------ e- f------ s-- d------. +
   
Јас не гледам ништо, кога / ако немам очила. Je n- v--- r--- l------ j- n--- p-- d- l-------. +
Јас не разбирам ништо, кога / ако музиката е толку гласна. Je n- c-------- r--- q---- l- m------ e-- t--- f----. +
Јас не мирисам ништо, кога / ако имам настинка. Je n- s--- r--- l------ j--- u- r----. +
   
Ќе земеме едно такси, доколку / ако врне. No-- p-------- u- t--- s--- p----. +
Ние ќе патуваме околу светот, доколку / ако добиеме на лото. No-- f----- l- t--- d- m---- s- n--- g------ à l- l------. +
Ние ќе започнеме со јадењето, доколку / ако тој не дојде наскоро. No-- c----------- l- r---- s--- n------- p-- b------. +