македонски » француски   Сврзници 3


96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

+ 96 [quatre-vingt-seize]

+ Conjonctions 3

96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [quatre-vingt-seize]

Conjonctions 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Јас станувам, штом заѕвони будилникот. Je m- l--- d-- q-- l- r----- s----. +
Јас станувам уморен / уморна, штом треба да учам. Je m- f------ d-- q-- j- d--- é------. +
Јас ќе престанам да работам, штом ќе бидам 60. J’--------- l- t------ d-- q-- j------ 60 a--. +
   
Кога ќе се јавите? Qu--- a-------------- ? +
Штом имам еден момент време. De- q-- j------ l- t----. +
Тој ќе се јави, штом ќе има малку време. Il a------ d-- q---- a l- t----. +
   
Колку долго ќе работите? Co----- d- t---- t---------------- ? +
Јас ќе работам, се додека можам. Je t----------- a---- l-------- q-- j- l- p---. +
Јас ќе работам, се додека сум здрав / здрава. Je t----------- a---- l-------- q-- j- s---- e- b---- s----. +
   
Тој лежи во кревет, наместо да работи. Il r---- a- l-- a- l--- d- t---------. +
Таа чита весник, наместо да готви. El-- l-- l- j------ a- l--- d- f---- l- c------. +
Тој седи во кафеаната, наместо да си оди дома. Il e-- a---- a- b------ a- l--- d------ à l- m-----. +
   
Колку што знам, тој живее овде. Au---- q-- j- l- s----- i- h----- i--. +
Колку што знам, неговата сопруга е болна. Au---- q-- j- l- s----- s- f---- e-- m-----. +
Колку што знам, тој е невработен. Au---- q-- j- l- s----- i- e-- a- c------. +
   
Јас се успав, инаку ќе дојдев навреме. Si j- n- m------ p-- e------- j------- é-- à l------. +
Јас го пропуштив автобусот, инаку ќе дојдев навреме. Si j- n------ p-- m----- l- b--- j------- é-- à l------. +
Јас не го најдов патот, инаку ќе дојдев навреме. Si j- n- m------ p-- p----- j------- é-- à l------. +