македонски » француски   Сврзници 4


97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

+ 97 [quatre-vingt-dix-sept]

+ Conjonctions 4

97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

97 [quatre-vingt-dix-sept]

Conjonctions 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Тој заспа, иако телевизорот беше вклучен. Il s---- e------ q------ l- t--------- a-- é-- a------. +
Тој остана уште, иако веќе беше доцна. Il e-- e----- r---- q-------- é---- d--- t---. +
Тој не дојде, иако бевме договорени. Il n---- p-- v--- q------ n--- n--- s----- d---- r----------. +
   
Телевизорот беше вклучен. И покрај тоа тој заспа. La t--------- é---- a------. M----- t---- i- s---- e------. +
Веќе беше доцна. И покрај тоа тој остана уште. Il é---- d--- t---. M----- t---- i- e-- e----- r----. +
Ние бевме договорени. И покрај тоа тој не дојде. No-- n--- é----- d---- r----------. M----- t---- i- n---- p-- v---. +
   
Иако тој нема возачка дозвола, тој вози автомобил. Qu------- n---- p-- d- p----- d- c-------- i- v- e- v------. +
Иако улицата е лизгава, тој вози брзо. Qu----- l- r---- s--- v--------- i- r---- v---. +
Иако тој е пијан, тој вози велосипед. Qu------- s--- i---- i- f--- d- l- b---------. +
   
Тој нема дозвола. И покрај тоа тој вози автомобил. Il n-- p-- d- p----- d- c-------. M----- t---- i- v- e- v------. +
Улицата е лизгава. И покрај тоа тој вози така брзо. La r---- e-- v--------. M----- t---- i- r---- v---. +
Тој е пијан. И покрај тоа тој го вози велосипедот. Il e-- i---. M----- t--- i- f--- d- l- b---------. +
   
Таа не може да најде работа, иако има студирано. El-- n- t----- a---- e----- q---------- a-- f--- d-- é-----. +
Таа не оди на лекар, иако има болки. El-- n- v- p-- c--- l- m------ q---------- s------. +
Таа купува автомобил, иако нема пари. El-- a----- u-- v------ q---------- n---- p-- d-------. +
   
Таа има студирано. И покрај тоа таа не може да најде работа. El-- a f--- d-- é-----. M----- t---- e--- n-- p-- t----- d-------. +
Таа има болки. И покрај тоа таа не оди на лекар. El-- s------. M----- t---- e--- n- v- p-- c--- l- m------. +
Таа нема пари. И покрај тоа таа купува автомобил. El-- n-- p-- d-------. M----- t---- e--- a----- u-- v------. +