македонски » француски   Двојни сврзници


98 [деведесет и осум]

Двојни сврзници

-

+ 98 [quatre-vingt-dix-huit]

+ Conjonctions doubles

98 [деведесет и осум]

Двојни сврзници

-

98 [quatre-vingt-dix-huit]

Conjonctions doubles

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Патувањето навистина беше убаво, но премногу напорно. Le v----- é---- c----- b--- m--- t--- f-------. +
Возот навистина беше точен, ама преполн. Le t---- é---- c----- à l------- m--- c------. +
Хотелот навистина беше удобен, ама премногу скап. L’----- é---- c----- a-------- m--- t--- c---. +
   
Тој ќе го земе или автобусот или возот. Il p---- s--- l- b-- s--- l- t----. +
Тој ќе дојде или вечерва или утре изутрина. Il v---- s--- c- s--- s--- d----- m----. +
Тој ќе живее или кај нас или во хотел. Il l--- s--- c--- n--- s--- à l------. +
   
Таа зборува како шпански, исто така и англиски. El-- p---- n-- s-------- l--------- m--- a---- l--------. +
Таа живееше како во Мадрид, исто така и во Лондон. El-- a v--- n-- s-------- à M----- m--- a---- à L------. +
Таа како што ја знае Шпанија, исто така ја знае и Англија. El-- c------ n-- s-------- l-------- m--- a---- l-----------. +
   
Тој не само што е глуп, туку исто така е и мрзелив. Il e-- n-- s-------- b---- m--- a---- p--------. +
Таа не само што е убава, туку исто така е и интелигентна. El-- e-- n-- s-------- j----- m--- a---- i-----------. +
Таа не зборува само германски, туку и француски. El-- p---- n-- s-------- l---------- m--- a---- l- f-------. +
   
Јас не умеам да свирам ниту на клавир, ниту пак на гитара. Je n- s--- j---- n- d- p---- n- d- l- g------. +
Јас не умеам да танцувам ниту валцер, ниту пак самба. Je n- s--- d----- n- l- v---- n- l- s----. +
Мене не ми се допаѓа нити операта, ниту пак балетот. Je n----- n- l------ n- l- b-----. +
   
Колку побргу работиш, толку порано ќе бидеш готов. Pl-- t- t--------- v---- p----- t- a---- t------. +
Колку порано ќе дојдеш, толку порано можеш да си одиш. Pl---- t- v----- p----- t- s---- p----. +
Колку човек старее, толку човек станува поудобен. Pl-- o- v-------- p--- o- a--- s- m----- à l-----. +