македонски » еврејски   Чистење на куќата


18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

‫18 [שמונה עשרה]‬
18 [shmoneh essreh]

‫ניקוי הבית‬
niqui habait

18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

‫18 [שמונה עשרה]‬
18 [shmoneh essreh]

‫ניקוי הבית‬
niqui habait

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиעברית
Денес е сабота. ‫ה--- י-- ש--.‬
h---- y-- s-----.
Денес ние имаме време. ‫ה--- י- ל-- ז--.‬
h---- y--- l--- z---.
Денес ние ќе го чистиме станот. ‫ה--- א---- מ---- א- ה---.‬
h---- a----- m------ e- h-----.
   
Јас ја чистам бањата. ‫א-- מ--- א- ח-- ה------.‬
a-- m------/m------ e- x---- h----------.
Мажот ми ја мие колата. ‫ב--- ר--- א- ה------.‬
b----- r----- e- h---------.
Децата ги чистат велосипедите. ‫ה----- מ---- א- ה-------.‬
h-------- m------ e- h---------.
   
Баба ги полева цвеќињата. ‫ס--- מ--- א- ה-----.‬
s---- m------ e- h-------.
Децата ја раскреваат детската соба. ‫ה----- מ----- א- ח-- ה-----.‬
h-------- m------- e- x---- h--------.
Мажот ми ја раскрева неговата работна маса. ‫ב--- מ--- א- ש---- ה----- ש--.‬
b----- m------ e- s------ h------- s----.
   
Јас ги ставам алиштата во машината за перење алишта. ‫א-- ש- / ה א- ה----- ב----- כ----.‬
a-- s---/s----- e- h------- b-------- k-----.
Јас ги закачувам алиштата. ‫א-- ת--- א- ה-----.‬
a-- t----/t---- e- h-------.
Јас ги пеглам алиштата. ‫א-- מ--- / צ- א- ה----- ה-----.‬
a-- m-------/m--------- e- h------- h-------.
   
Прозорците се извалкани. ‫ה------ מ-------.‬
h-------- m-----------.
Подот е извалкан. ‫ה---- מ------.‬
h-------- m-----------.
Садовите се извалкани. ‫ה---- מ-------.‬
h------ m-----------.
   
Кој ги чисти прозорците? ‫מ- מ--- א- ה------?‬
m- m------ e- h--------?
Кој всмукува прашина? ‫מ- ש--- א--?‬
m- s----- a---?
Кој ги мие садовите? ‫מ- ש--- א- ה----?‬
m- s----- e- h------?