македонски » еврејски   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

‫25 [עשרים וחמש]‬
25 [essrim w'xamesh]

‫בעיר‬
ba'ir

25 [дваесет и пет]

Во градот

-

‫25 [עשרים וחמש]‬
25 [essrim w'xamesh]

‫בעיר‬
ba'ir

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиעברית
Би сакал / сакала кон железничката станица. ‫א-- צ--- / ה ל---- ל---- ה----.‬
a-- t------/t------- l------- l-------- h--------.
Би сакал / сакала кон аеродромот. ‫א-- צ--- / ה ל---- ל--- ה-----.‬
a-- t------/t------- l------- l------ h--------.
Би сакал / сакала во центарот на градот. ‫א-- צ--- / ה ל---- ל---- ה---.‬
a-- t------/t------- l------- l------- h----.
   
Како да стигнам до железничката станица? ‫א-- מ----- ל---- ה----?‬
i-- m------ l-------- h--------?
Како да стигнам до аеродромот? ‫א-- מ----- ל--- ה-----?‬
i-- m------ l------ h--------?
Како да стигнам до центарот на градот? ‫א-- מ----- ל---- ה---?‬
i-- m------ l------- h----?
   
Ми треба такси. ‫א-- צ--- / ה ל----- מ----.‬
a-- t------/t------- l------- m----.
Ми треба карта на градот. ‫א-- צ--- / ה מ-- ש- ה---.‬
a-- t------/t------- m---- s--- h----.
Ми треба хотел. ‫א-- צ--- / ה מ---.‬
a-- t------/t------- m----.
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. ‫א-- ר--- ל---- ר--.‬
a-- r----- l------ r-----.
Еве ја мојата кредитна картичка. ‫ז- כ---- ה----- ש--.‬
z-- k----- h--------- s----.
Еве ја мојата возачка дозвола. ‫ז- ר----- ה----- ש--.‬
z-- r------ h-------- s----.
   
Што има да се види во градот? ‫מ- י- ל---- ב---?‬
m-- y--- l----- b----?
Појдете во стариот дел на градот. ‫כ--- ל- ל--- ל--- ה-----.‬
k----- l----/l--- l------- l---- h--------.
Направете една градска обиколка. ‫כ--- ל- ל---- ס--- ב---.‬
k----- l----/l--- l------- s--- b----.
   
Појдете на пристаништето. ‫כ--- ל- ל--- ל---.‬
k----- l----/l--- l------- l------.
Направете една пристанишна обиколка. ‫כ--- ל- ל---- ס--- ב---.‬
k----- l----/l--- l------- s--- b------.
Кои други знаменитости ги има освен тоа? ‫א--- א---- נ----- כ--- ל---- ח-- מ--?‬
e---- a----- n------ k----- l----- x--- m----?