македонски » еврејски   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

‫3 [שלוש]‬
3 [shalosh]

‫היכרות‬
heykerut

3 [три]

Запознавање

-

‫3 [שלוש]‬
3 [shalosh]

‫היכרות‬
heykerut

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиעברית
Здраво! ‫ש-----
s-----!
Добар ден! ‫ש-----
s-----!
Како си? ‫מ- נ---?‬
m-- n-----?
   
Доаѓате ли од Европа? ‫א- / ה מ------?‬
a---/a- m----------?
Доаѓате ли од Америка? ‫א- / ה מ------?‬
a---/a- m----------?
Доаѓате ли од Азија? ‫א- / ה מ----?‬
a---/a- m-------?
   
Во кој хотел живеете? ‫ב---- מ--- א- / ה מ----- / ת?‬
v------- m---- a--- m-------?
Колку долго сте веќе овде? ‫כ-- ז-- א- / ה כ-- כ--?‬
k---- z--- a-/a--- k--- k---?
Колку долго останувате? ‫כ-- ז-- ת----?‬
k---- z--- t------?
   
Ви се допаѓа ли овде? ‫ה-- ה---- מ--- ח- ב-----? / ב------?‬
h---- h------ m---- x-- b---------?/b---------?
Дали сте овде на одмор? ‫ה-- א- / ה ב-----?‬
h---- a---/a- b--------?
Посетете ме! ‫ב-- / י ל--- א-----
b-/b--- l------ o--!
   
Еве ја мојата адреса. ‫ז- ה----- ש--.‬
z- h------- s----.
Ќе се видиме ли утре? ‫נ---- מ--?‬
n------- m----?
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. ‫א-- מ---- / ת- י- ל- ת------ א----.‬
a-- m--------/m----------- y--- l- t------- a-----.
   
Чао! ‫ש---.‬
s-----.
Довидување! ‫ל------.‬
l---------.
До наскоро! ‫נ---- ב------
n------- b------!