македонски » еврејски   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

‫30 [שלושים]‬
30 [shloshim]

‫במסעדה 2‬
bamis'adah 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

‫30 [שלושים]‬
30 [shloshim]

‫במסעדה 2‬
bamis'adah 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиעברית
Еден сок од јаболко, молам. ‫מ-- ת------ ב----.‬
m--- t------- b---------.
Една лимонада, молам. ‫ל------- ב----.‬
l--------- b---------.
Еден сок од домати, молам. ‫מ-- ע------- ב----.‬
m--- a-------- b---------.
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. ‫א--- ל--- כ-- י-- א--- ב----?‬
e----- l------ k-- y--- a--- b---------?
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. ‫א--- ל--- כ-- י-- ל-- ב----?‬
e----- l------ k-- y--- l---- b---------?
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. ‫א--- ל--- ב---- ש----- ב----?‬
e----- l------ b----- s--------- b---------?
   
Сакаш ли риба? ‫א- / ה א--- / ת ד---?‬
a---/a- o---/o----- d----?
Сакаш ли говедско месо? ‫א- / ה א--- / ת ב-- ב--?‬
a---/a- o---/o----- b----- b----?
Сакаш ли свинско месо? ‫א- / ה א--- / ת ב-- ח---?‬
a---/a- o---/o----- b----- x----?
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. ‫א-- מ--- מ--- ב-- ב--.‬
a-- m------- m------ b-- b-----.
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. ‫א-- מ--- מ-- צ------.‬
a-- m------- m---- t--------.
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. ‫א-- מ--- מ-- ש---- מ--.‬
a-- m------- m---- s------- m----.
   
Го сакате ли ова со ориз? ‫ת--- / י א--- ל-----?‬
t------/t----- o--- l-------?
Го сакате ли ова со тестенини? ‫ת--- / י א----- ל-----?‬
t------/t----- i----- l-------?
Го сакате ли ова со компири? ‫ת--- / י א- ז- ע- ת---- א---?‬
t------/t----- e- z-- i- t------ a-----?
   
Ова не ми е вкусно. ‫ז- ל- ט--- ל-.‬
z-- l- t---- l-.
Јадењето е студено. ‫ה---- ק-.‬
h------- q--.
Јас ова не го нарачав. ‫ל- ה----- א- ז-.‬
l- h------- e- z--.