македонски » еврејски   Во зоолошка градина


43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

‫43 [ארבעים ושלוש]‬
43 [arba'im w'shalosh]

‫בגן החיות‬
b'gan haxayot

43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

‫43 [ארבעים ושלוש]‬
43 [arba'im w'shalosh]

‫בגן החיות‬
b'gan haxayot

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиעברית
Таму е зоолошката градина. ‫ש- נ--- ג- ה----.‬
s--- n----- g-- h------.
Таму се жирафите. ‫ש- נ----- ה-------.‬
s--- n-------- h--------.
Каде се мечките? ‫ה--- נ----- ה-----?‬
h------ n-------- h------?
   
Каде се слоновите? ‫ה--- ה-----?‬
h------ h------?
Каде се змиите? ‫ה--- ה-----?‬
h------ h---------?
Каде се лавовите? ‫ה--- ה-----?‬
h------ h--------?
   
Јас имам еден фотоапарат. ‫י- ל- מ----.‬
y--- l- m--------.
Имам исто така и една филмска камера. ‫י- ל- ג- מ----.‬
y--- l- g-- m-------.
Каде има батерија? ‫ה--- ה-----?‬
h------ h--------?
   
Каде се пингвините? ‫ה--- נ----- ה----------?‬
h------ n-------- h----------?
Каде се кенгурите? ‫ה--- נ----- ה------?‬
h------ n-------- h---------?
Каде се носорозите? ‫ה--- נ----- ה------?‬
h------ n-------- h---------?
   
Каде има тоалет? ‫ה--- ה-------?‬
h------ h----------?
Таму има кафуле. ‫ש- נ--- ב-- ה---.‬
s--- n----- b--- h------.
Таму има ресторан. ‫ש- י- מ----.‬
s--- y--- m-------.
   
Каде се камилите? ‫ה--- נ----- ה-----?‬
h------ n-------- h-------?
Каде се горилата и зебрите? ‫ה--- נ----- ה------- ו------?‬
h------ n--------- h-------- w---------?
Каде се тигровите и крокодилите? ‫ה--- נ----- ה----- ו-------?‬
h------ n-------- h-------- w----------?