македонски » еврејски   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

‫5 [חמש]‬
5 [xamesh]

‫מדינות ושפות‬
medinot w'ssafot

5 [пет]

Земји и јазици

-

‫5 [חמש]‬
5 [xamesh]

‫מדינות ושפות‬
medinot w'ssafot

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиעברית
Џон е од Лондон. ‫ג--- מ------ / ג--- ה-- ל-------
j-- m-------/j-- h- l-----i
Лондон се наоѓа во Англија. ‫ל----- נ---- ב-------.‬
l----- n------- b----------.
Тој зборува англиски. ‫ה-- מ--- א-----.‬
h- m------ a-----.
   
Марија е од Мадрид. ‫מ--- מ-----.‬
m----- m-------.
Мадрид се наоѓа во Шпанија. ‫מ---- נ---- ב----.‬
m----- n------- b-------.
Таа зборува шпански. ‫ה-- מ---- ס-----.‬
h- m-------- s-------.
   
Петар и Марта се од Берлин. ‫פ-- ו---- מ-----.‬
p---- u------ m-------.
Берлин се наоѓа во Германија. ‫ב---- נ---- ב------.‬
b----- n------- b----------.
Зборувате ли вие двајцата германски? ‫ש---- מ----- ג-----?‬
s-------- m------- g-------?
   
Лондон е главен град. ‫ל----- ה-- ע-- ב---.‬
l----- h- i- b----.
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. ‫מ---- ו----- ה- ג- ע-- ב---.‬
m----- u------ h-- g-- a--- b----.
Главните градови се големи и бучни. ‫ע-- ה---- ג----- ו------.‬
a--- h------ g----- w---------.
   
Франција се наоѓа во Европа. ‫צ--- נ---- ב------.‬
t------ n------- b----------.
Египет се наоѓа во Африка. ‫מ---- נ---- ב------.‬
m------- n------- b---------.
Јапонија се наоѓа во Азија. ‫י-- נ---- ב----.‬
y---- n------- b-------.
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. ‫ק--- נ---- ב---- א-----.‬
q------ n------- b------ a-------.
Панама се наоѓа во Средна Америка. ‫פ--- נ---- ב---- א----- / ב------ ה------.‬
p------ n------- b------- a-------/b--------- h---------.
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. ‫ב---- נ---- ב---- א-----.‬
b----- n------- b----- a-------.