македонски » еврејски   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

‫60 [שישים]‬
60 [shishim]

‫בבנק‬
babanq

60 [шеесет]

Во банка

-

‫60 [שישים]‬
60 [shishim]

‫בבנק‬
babanq

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиעברית
Би сакал / сакала да отворам една сметка. ‫א-- ר--- ל---- ח----.‬
a-- r-----/r----- l------ x------ b---.
Еве го мојот пасош. ‫ז- ה----- ש--.‬
z-- h------- s----.
А ова е мојата адреса. ‫ו-- ה----- ש--.‬
w--- h------- s----.
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. ‫א-- מ------ / ת ל----- כ-- ל----- ש--.‬
a-- m-------/m--------- l------- k---- l-------- s----.
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. ‫א-- מ------ / ת ל---- כ-- מ------ ש--.‬
a-- m-------/m--------- l------- k---- m---------- s----.
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. ‫א-- מ------ / ת ל--- ד---- ח----.‬
a-- m-------/m--------- l------ d----- x------.
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. ‫א-- מ------ / ת ל---- ה---- נ-----.‬
a-- m-------/m--------- l----- h------- n-----.
Колку се високи таксите? ‫מ- ג--- ה----?‬
m-- g---- h-------?
Каде морам да потпишам? ‫ה--- ע-- ל----?‬
h------ a-- l------?
   
Очекувам трансакција од Германија. ‫א-- מ--- ל----- כ---- מ------.‬
a-- m-------/m------- l---------- k----- m----------.
Еве го бројот на мојата сметка. ‫ז- מ--- ח---- ה--- ש--.‬
z-- m----- x------ h----- s----.
Дали се пристигнати парите? ‫ה-- ה--- ה---?‬
h---- h------ h-----?
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. ‫א-- מ------ / ת ל----- א- ה----- ה---.‬
a-- m-------/m--------- l-------- e- h-------- h-----.
Ми требаат US – долари. (амерички долари). ‫א-- ז--- / ה ל------.‬
a-- z----/z----- l--------.
Ве молам, дадете ми мали банкноти. ‫ת- / י ל- ב---- ש---- ק----.‬
t--/t-- l- b--------- s------ q-----.
   
Има ли овде банкомат? ‫י- כ-- כ-----?‬
y--- k--- k-------?
Колкава сума може да се подигне? ‫כ-- כ-- א--- ל----?‬
k---- k---- e----- l-------?
Која кредитна картичка може да се користи? ‫ב--- כ----- א---- א--- ל-----?‬
b----- k------- a------ e----- l-----------?