македонски » еврејски   Придавки 3


80 [осумдесет]

Придавки 3

-

‫80 [שמונים]‬
80 [shmonim]

‫שמות תואר 3‬
shmot to'ar 3

80 [осумдесет]

Придавки 3

-

‫80 [שמונים]‬
80 [shmonim]

‫שמות תואר 3‬
shmot to'ar 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиעברית
Таа има куче. ‫י- ל- כ--.‬
y--- l-- k----.
Кучето е големо. ‫ה--- ג---.‬
h------ g----.
Таа има големо куче. ‫י- ל- כ-- ג---.‬
y--- l-- k---- g----.
   
Таа има куќа. ‫י- ל- ב--.‬
y--- l-- b---.
Куќата е мала. ‫ה--- ק--.‬
h----- q----.
Таа има една мала куќа. ‫י- ל- ב-- ק--.‬
y--- l-- b--- q----.
   
Тој живее во хотел. ‫ה-- ג- ב----.‬
h- g-- b------.
Хотелот е евтин. ‫ה---- ז--.‬
h------ z--.
Тој живее во евтин хотел. ‫ה-- ג- ב---- ז--.‬
h- g-- b------ z--.
   
Тој има автомобил. ‫י- ל- מ-----.‬
y--- l- m-------.
Автомобилот е скап. ‫ה------ י---.‬
h--------- y------.
Тој има скап автомобил. ‫י- ל- מ----- י---.‬
y--- l- m------- y------.
   
Тој чита еден роман. ‫ה-- ק--- ר---.‬
h- q--- r----.
Романот е досаден. ‫ה---- מ----.‬
h------ m---------.
Тој чита еден досаден роман. ‫ה-- ק--- ר--- מ----.‬
h- q--- r---- m---------.
   
Таа гледа еден филм. ‫ה-- צ--- ב---.‬
h- t----- b------.
Филмот е интересен. ‫ה--- מ---.‬
h------ m------.
Таа гледа еден интересен филм. ‫ה-- צ--- ב--- מ---.‬
h- t----- h------ m------.