македонски » еврејски   Прашања – Минато време 1


85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

‫85 [שמונים וחמש]‬
85 [shmonim w'xamesh]

‫שאלות – עבר 1‬
she'elot – avar 1

85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

‫85 [שמונים וחמש]‬
85 [shmonim w'xamesh]

‫שאלות – עבר 1‬
she'elot – avar 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиעברית
Колку имате испиено? ‫כ-- ש---?‬
k---- s------/s-----?
Колку работевте? ‫כ-- ע---?‬
k---- a------/a-----?
Колку напишавте? ‫כ-- כ---?‬
k---- k------/k-----?
   
Како спиевте? ‫א-- י---?‬
e--- y-------/y------?
Како го положивте испитот? ‫א-- ה---- ב-----?‬
e--- h--------/h------- b-------?
Како го најдовте патот? ‫א-- מ--- א- ה---?‬
e--- m-------/m------ e- h-------?
   
Со кого разговаравте? ‫ע- מ- ש----?‬
i- m- s-------/s------?
Со кого се договоривте? ‫ע- מ- ק--- פ----?‬
i- m- q------/q----- p------?
Со кого славевте роденден? ‫ע- מ- ח--- י-- ה----?‬
i- m- x------/x----- y-- h------?
   
Каде бевте? ‫ה--- ה---?‬
h------ h----/h---?
Каде живеевте? ‫ה--- ה------?‬
h------ h---------/h--------?
Каде работевте? ‫ה--- ע---?‬
h------ a------/a-----?
   
Што препорачавте? ‫ע- מ- ה----?‬
a- m-- h--------/h-------?
Што јадевте? ‫מ- א---?‬
m-- a------/a-----?
Како дознавте? ‫מ- ח----?‬
m-- x-----/x----?
   
Колку брзо возевте? ‫ב---- מ----- נ---?‬
b------ m------ n------/n-----?
Колку долго летавте? ‫כ-- ז-- ט--?‬
k---- z--- t----/t---?
Колку високо скокнавте? ‫כ-- ג--- ק---?‬
k---- g----- q-------/q------?