македонски » еврејски   Прашања – Минато време 2


86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

‫86 [שמונים ושש]‬
86 [shmonim w'shesh]

‫שאלות – עבר 2‬
she'elot – avar 2

86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

‫86 [שמונים ושש]‬
86 [shmonim w'shesh]

‫שאלות – עבר 2‬
she'elot – avar 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиעברית
Која вратоврска ја носеше? ‫א--- ע---- ע---?‬
e--- a----- a-----?
Кој автомобил го купи? ‫א--- מ----- ק---?‬
e--- m------- q-----/q----?
За кој весник се претплати? ‫ל---- ע---- ע--- מ----?‬
l------- i--- a-----/a---- m----?
   
Кого видовте? ‫א- מ- ר---?‬
e- m- r-----/r----?
Кого сретнавте? ‫ע- מ- נ----?‬
i- m- n--------/n-------?
Кого препознавте? ‫א- מ- ה---?‬
e- m- h-----/h----?
   
Кога станавте? ‫מ-- ק--?‬
m---- q----/q---?
Кога започнавте? ‫מ-- ה----?‬
m---- h-------/h------?
Кога престанавте? ‫מ-- ה----?‬
m---- h-------/h------?
   
Зошто се разбудивте? ‫מ--- ק--?‬
m----- q----/q---?
Зошто станавте наставник? ‫מ--- ה--- ל---- מ---?‬
m----- h-------/h------ l----- m----/m----?
Зошто земавте такси? ‫מ--- ל--- מ----?‬
m----- l------/l----- m----?
   
Од каде дојдовте? ‫מ---- ה---?‬
m-------- h------/h-----?
Накаде отидовте? ‫ל---- ה---?‬
l-------- h-------/h------?
Каде бевте? ‫ה--- ה---?‬
h------ h----/h---?
   
Кому му помогна? ‫ל-- ע---?‬
l--- a-----/a----?
Кому му пиша? ‫ל-- כ---?‬
l--- k------/k-----?
Кому му одговори? ‫ל-- ע---?‬
l--- a----/a---?