македонски » еврејски   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

+ ‫94 [תשעים וארבע]‬94 [tish'im w'arba]

+ ‫מילות חיבור 1‬milot xibur 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиעברית
Чекај, додека да престане дождот. ‫ח-- / י ע- ש----- ל--- ג--.‬
x----/x--- a- s------- l------ g-----.
+
Чекај, додека да бидам готов / готова. ‫ח-- / י ע- ש-----.‬
x----/x--- a- s---------.
+
Чекај, додека тој да се врати. ‫ח-- / י ע- ש--- י----.‬
x----/x--- a- s---- y------.
+
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. ‫א-- מ---- / ה ש----- ש-- י-----.‬
a-- m-----/m------- s----------- s---- i-------.
+
Ќе почекам, додека да заврши филмот. ‫א-- מ---- / ה ש---- י-----.‬
a-- m-----/m------- s--------- i------.
+
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. ‫א-- מ---- / ה ש------ י---- ל----.‬
a-- m-----/m------- s---------- i------ l------.
+
   
Кога патуваш на одмор? ‫מ-- א- / ה נ--- / ת ל-----?‬
m---- a---/a- n-----/n------ l--------?
+
Уште пред летниот распуст? ‫ע-- ל--- ת---- ח---- ה---?‬
o- l----- t----- x------ h------?
+
Да, уште пред да започне летниот распуст. ‫כ-- א---- ל--- ת---- ח---- ה---.‬
k--- a---- l----- t----- x------ h------.
+
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. ‫ת-- / י א- ה-- ל--- ת---- ה----.‬
t----/t---- e- h---- l----- t----- h------.
+
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. ‫ש--- / ש--- י---- ל--- ש--- / י ל-----.‬
s----/s----- y----- l----- s--------/s-------- l--------.
+
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. ‫ס--- / ס--- א- ה---- ל--- ש--- / י.‬
s----/s---- e- h------ l----- s-------/s-------.
+
   
Кога ќе се вратиш дома? ‫מ-- ת---- / ת---- ה----?‬
m---- t------/t------- h-------?
+
По наставата? ‫א--- ה-----?‬
a----- h-------?
+
Да, откако ќе заврши наставата. ‫כ-- ל--- ת-- ה-----.‬
k--- l------ t-- h-------.
+
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. ‫א--- ה----- ה-- ל- י--- ה-- י--- ל----.‬
a----- h-------- h- l- y----- h---- y---- l------.
+
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. ‫א--- ש--- פ--- מ------ ה-- ע-- ל------.‬
a----- s---- p---- m---------- h- a--- l----------.
+
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. ‫א--- ש--- ע-- ל------ ה-- ה----.‬
a----- s---- a--- l---------- h- h--------.
+