македонски » хинди   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

१२ [बारह]
12 [baarah]

पेय
pey

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

१२ [बारह]
12 [baarah]

पेय
pey

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Јас пијам чај. मै- च-- प--- / प--- ह--
m--- c---- p---- / p----- h--n
Јас пијам кафе. मै- क---- प--- / प--- ह--
m--- k---- p---- / p----- h--n
Јас пијам минерална вода. मै- म---- व--- प--- / प--- ह--
m--- m------ v---- p---- / p----- h--n
   
Пиеш ли чај со лимон? क्-- त-- न---- क- स-- च-- प--- / प--- ह-?
k-- t-- n------ k- s---- c---- p---- / p----- h-?
Пиеш ли кафе со шеќер? क्-- त-- श---- क- स-- क---- प--- / प--- ह-?
k-- t-- s------ k- s---- k---- p---- / p----- h-?
Пиеш ли вода со мраз? क्-- त-- ब--- क- स-- प--- प--- / प--- ह-?
k-- t-- b--- k- s---- p----- p---- / p----- h-?
   
Овде има забава. यह-- ए- प----- च- र-- ह-
y----- e- p------ c--- r---- h-i
Луѓето пијат шампањско. लो- श------ प- र-- ह--
l-- s------- p-- r--- h--n
Луѓето пијат вино и пиво. लो- म--- औ- ब--- प- र-- ह--
l-- m--- a-- b---- p-- r--- h--n
   
Пиеш ли алкохол? क्-- त-- म---- प--- / प--- ह-?
k-- t-- m----- p---- / p----- h-?
Пиеш ли виски? क्-- त-- व------- प--- / प--- ह-?
k-- t-- v------ p---- / p----- h-?
Пиеш ли кола со рум? क्-- त-- क--- क- स-- र- प--- / प--- ह-?
k-- t-- k--- k- s---- r-- p---- / p----- h-?
   
Јас не сакам шампањско. मु-- श------ अ---- न--- ल--- ह-
m---- s------- a------- n---- l------ h-i
Јас не сакам вино. मु-- म--- अ---- न--- ल--- ह-
m---- m--- a------- n---- l------ h-i
Јас не сакам пиво. मु-- ब--- अ---- न--- ल--- ह-
m---- b----- a------- n---- l------ h-i
   
Бебето сака млеко. शि-- क- द-- अ---- ल--- ह-
s----- k- d---- a------ l----- h-i
Детето сака какао и сок од јаболко. शि-- क- क--- औ- स-- क- र- अ---- ल--- ह-
s----- k- k--- a-- s-- k- r-- a------ l----- h-i
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. स्---- क- स---- क- र- औ- च----- क- र- अ---- ल--- ह-
s---- k- s------ k- r-- a-- c-------- k- r-- a------ l----- h-i