македонски » хинди   Активности


13 [тринаесет]

Активности

-

+ १३ [तेरह]13 [terah]

+ कामkaam

13 [тринаесет]

Активности

-

१३ [तेरह]
13 [terah]

काम
kaam

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Што прави Марта? मा---- क--- क--- ह-?
m------ k-- k------ h--?
+
Таа работи во канцеларија. वह क------- म-- क-- क--- ह-
v-- k--------- m--- k--- k------ h-i
+
Таа работи на компјутер. वह क------- क- क-- क--- ह-
v-- k--------- k- k--- k------ h-i
+
   
Каде е Марта? मा---- क--- ह-?
m------ k----- h--?
+
Во кино. सि------ म--
s---------- m--n
+
Таа гледа филм. वह ए- फ----- द-- र-- ह-
v-- e- f--- d--- r---- h-i
+
   
Што прави Петар? पी-- क--- क--- ह-?
p----- k-- k----- h--?
+
Тој студира на универзитет. वह व------------ म-- प---- ह-
v-- v-------------- m--- p------ h-i
+
Тој студира јазици. वह भ----- प-- र-- ह-
v-- b-------- p--- r--- h-i
+
   
Каде е Петар? पी-- क--- ह-?
p----- k----- h--?
+
Во кафуле. कै--- म--
k---- m--n
+
Тој пие кафе. वह क---- प- र-- ह-
v-- k---- p-- r--- h-i
+
   
Каде сакаат да одат тие? उन-- क--- ज--- अ---- ल--- ह-?
u---- k----- j---- a------ l----- h--?
+
На концерт. सं--- – स----- म--
s------ – s------- m--n
+
Тие со задоволство слушаат музика. उन-- स---- स---- अ---- ल--- ह-
u---- s------ s----- a------ l----- h-i
+
   
Каде не сакаат да одат тие? उन-- क--- ज--- अ---- न--- ल--- ह-?
u---- k----- j---- a------ n---- l----- h--?
+
Во диско. डि---- म--
d---- m--n
+
Тие не танцуваат со задоволство. उन-- न---- अ---- न--- ल--- ह-
u---- n------- a------ n---- l----- h-i
+