македонски » хинди   Овошје и храна


15 [петнаесет]

Овошје и храна

-

१५ [पंद्रह]
15 [pandrah]

फल और खाद्यपदार्थ
phal aur khaadyapadaarth

15 [петнаесет]

Овошје и храна

-

१५ [पंद्रह]
15 [pandrah]

फल और खाद्यपदार्थ
phal aur khaadyapadaarth

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Јас имам една јагода. मे-- प-- ए- स--------- ह-
m--- p--- e- s-------- h-i
Јас имам едно киви и една лубеница. मे-- प-- ए- क--- औ- ए- ख----- ह-
m--- p--- e- k---- a-- e- k--------- h-i
Јас имам еден портокал и еден грејпфрут. मे-- प-- ए- स---- औ- ए- अ---- ह-
m--- p--- e- s------ a-- e- a----- h-i
   
Јас имам едно јаболко и едно манго. मे-- प-- ए- स-- औ- ए- आ- ह-
m--- p--- e- s-- a-- e- a-- h-i
Јас имам една банана и еден ананас. मे-- प-- ए- क--- औ- ए- अ------ ह-
m--- p--- e- k--- a-- e- a------- h-i
Јас правам овошна салата. मै- ए- फ---- स--- ब-- र-- / र-- ह--
m--- e- p----- s----- b--- r--- / r---- h--n
   
Јас јадам тост. मै- ए- ट---- ख- र-- / र-- ह--
m--- e- t--- k-- r--- / r---- h--n
Јас јадам тост со путер. मै- ए- ट---- म---- क- स-- ख- र-- / र-- ह--
m--- e- t--- m------- k- s---- k-- r--- / r---- h--n
Јас јадам тост со путер и мармалад. मै- ए- ट---- म---- औ- म------ क- स-- ख- र-- / र-- ह--
m--- e- t--- m------- a-- m------ k- s---- k-- r--- / r---- h--n
   
Јас јадам сендвич. मै- ए- स------ ख- र-- / र-- ह--
m--- e- s--------- k-- r--- / r---- h--n
Јас јадам сендвич со маргарин. मै- ए- स------ म------- क- स-- ख- र-- / र-- ह--
m--- e- s--------- m--------- k- s---- k-- r--- / r---- h--n
Јас јадам сендвич со маргарин и домати. मै- ए- स------ म------- औ- ट---- क- स-- ख- र-- / र-- ह--
m--- e- s--------- m--------- a-- t------- k- s---- k-- r--- / r---- h--n
   
Ни треба леб и ориз. हम-- र--- औ- च--- क- ज----- ह-
h---- r---- a-- c------ k-- z------ h-i
Ни треба риба и стек. हम-- म--- औ- स------ क- ज----- ह-
h---- m-------- a-- s---- k-- z------ h-i
Ни треба пица и шпагети. हम-- प------- औ- स------- क- ज----- ह-
h---- p---- a-- s--------- k-- z------ h-i
   
Што уште ни треба? हम-- औ- क-- च--- क- ज----- ह-?
h---- a-- k-- c---- k-- z------ h--?
Ни требаат моркови и домати за супата. हम-- स-- क- ल-- ग--- औ- ट---- क- ज----- ह-
h---- s--- k- l-- g----- a-- t------- k-- z------ h-i
Каде има супермаркет? सु--------- क--- ह-?
s------------ k----- h--?