македонски » хинди   Во кујната


19 [деветнаесет]

Во кујната

-

१९ [उन्नीस]
19 [unnees]

रसोईघर में
rasoeeghar mein

19 [деветнаесет]

Во кујната

-

१९ [उन्नीस]
19 [unnees]

रसोईघर में
rasoeeghar mein

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Имаш ли нова кујна? क्-- त------- र----- न-- ह-?
k-- t------- r--------- n--- h--?
Што сакаш да готвиш денес? आज त-- क--- प---- च---- / च---- ह-?
a-- t-- k-- p------ c-------- / c------- h-?
Готвиш ли на електрична струја или на гас? तु- ब---- प- ख--- प---- / प---- ह- य- ग-- प-?
t-- b------ p-- k----- p------- / p------ h- y- g--- p--?
   
Треба ли да го исечам кромидот? क्-- म-- प---- क----?
k-- m--- p---- k------?
Треба ли да ги излупам компирите? क्-- म-- आ-- छ----?
k-- m--- a---- c--------?
Треба ли да ја измијам салатата? क्-- म-- स--- ध---?
k-- m--- s----- d-----?
   
Каде се чашите? प्---- क--- ह--?
p----- k----- h---?
Каде се садовите? ची-- क- ब---- क--- ह--?
c------ k- b----- k----- h---?
Каде е приборот за јадење? छु-- – क---- क--- ह--?
c------ – k----- k----- h---?
   
Имаш ли отварач за конзерви? क्-- त------- प-- ड----- ख---- क- उ---- ह-?
k-- t------- p--- d---- k------ k- u------- h--?
Имаш ли отварач за шишиња? क्-- त------- प-- ब--- ख---- क- उ---- ह-?
k-- t------- p--- b---- k------ k- u------- h--?
Имаш ли извлекувач за плута? क्-- त------- प-- क---- – प--- ह-?
k-- t------- p--- k--- – p---- h--?
   
Дали ја готвиш супата во оваа тенџере? क्-- त-- इ- ब---- म-- स-- ब---- / ब---- ह-?
k-- t-- i- b----- m--- s--- b------- / b------ h-?
Ја пржиш ли рибата во оваа тава? क्-- त-- इ- क--- म-- म--- प---- / प---- ह-?
k-- t-- i- k------ m--- m-------- p------- / p------ h-?
Го печеш ли зеленчукот на оваа скара? क्-- त-- इ- ग---- प- स------- ग---- क--- ह-?
k-- t-- i- g--- p-- s-------- g--- k----- h-?
   
Јас ја покривам масата. मै- म--- प- म------ ब--- र-- / र-- ह--
m--- m-- p-- m------- b----- r--- / r---- h--n
Овде се ножевите, вилушките и лажиците. यह-- छ------- क---- औ- च---- ह--
y----- c---------- k----- a-- c------- h--n
Овде се чашите, чиниите и салфетите. यह-- प------ थ------ औ- न----- ह--
y----- p------ t--------- a-- n------- h--n