македонски » хинди   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

२ [दो]
2 [do]

परिवार
parivaar

2 [два]

Фамилија

-

२ [दो]
2 [do]

परिवार
parivaar

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
дедо दा-- / न---
d---- / n---a
баба दा-- / न---
d----- / n----e
тој и таа वह औ- व-
v-- a-- v-h
   
татко पि--
p--a
мајка मा-- / म--
m---- / m--n
тој и таа वह औ- व-
v-- a-- v-h
   
син बे--
b--a
ќерка बे--
b---e
тој и таа वह औ- व-
v-- a-- v-h
   
брат भा-
b---e
сестра बह-
b---n
тој и таа वह औ- व-
v-- a-- v-h
   
чичко चा-- / म---
c------ / m---a
тетка चा-- / म---
c------- / m----e
тој и таа वह औ- व-
v-- a-- v-h
   
Ние сме една фамилија. हम ए- प----- ह--
h-- e- p------- h--n
Фамилијата не е мала. पर---- छ--- न--- ह-
p------- c----- n---- h-i
Фамилијата е голема. पर---- ब--- ह-
p------- b--- h-i