македонски » хинди   Состанок / Средба


24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

२४ [चौबीस]
24 [chaubees]

मुलाकात
mulaakaat

24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

२४ [चौबीस]
24 [chaubees]

मुलाकात
mulaakaat

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Го пропушти ли автобусот? क्-- त------- ब- न--- ग-- थ-?
k-- t-------- b-- n---- g---- t---?
Те чекав половина час. मै- आ-- घ--- त- त------- प-------- क- र-- थ- / र-- थ-
m--- a---- g----- t-- t-------- p--------- k-- r--- t-- / r---- t--e
Немаш ли мобилен со себе? क्-- त------- प-- म----- फ-- न--- ह-?
k-- t------- p--- m----- p--- n---- h--?
   
Следниот пат биди точен / точна! अग-- ब-- ठ-- स-- प- आ---
a----- b--- t---- s---- p-- a---!
Следниот пат земи такси! अग-- ब-- ट----- ल----
a----- b--- t------ l---!
Следниот пат земи еден чадор со себе! अग-- ब-- अ--- स-- ए- छ---- ल- ज----
a----- b--- a---- s---- e- c------- l- j----!
   
Утре сум слободен / слободна. कल म--- छ----- ह-
k-- m---- c------- h-i
Ќе се сретнеме ли утре? क्-- ह- क- म----?
k-- h-- k-- m----?
Жал ми е, но јас не можам утре. मा-- क---- क- म-- न--- आ स----- / स-----
m--- k------ k-- m--- n---- a- s------- / s-------e
   
Имаш ли нешто планирано за викендов? क्-- त---- इ- स--------- क- ल-- प--- ह- क-------- ब---- ह-?
k-- t----- i- s---------- k- l-- p----- h-- k--------- b------ h--?
Или пак си веќе договорен / договорена? या त-- क--- स- म---- व--- ह-?
y- t-- k---- s- m----- v---- h-?
Предлагам да се сретнеме за викендот. मे-- र-- ह- क- ह- स--------- म-- म----
m---- r--- h-- k- h-- s---------- m--- m---n
   
Ќе правиме ли пикник? क्-- ह- प----- ज---?
k-- h-- p------ j---?
Ќе одиме ли на плажа? क्-- ह- क----- प- ज---?
k-- h-- k------ p-- j---?
Ќе одиме ли на планина? क्-- ह- प----- म-- ज---?
k-- h-- p------- m--- j---?
   
Ќе те земам од канцеларијата. मै- त------ क------- स- ल- ल---- / ल----
m--- t----- k--------- s- l- l----- / l-----e
Ќе те земам од дома. मै- त------ घ- स- ल- ल---- / ल----
m--- t----- g--- s- l- l----- / l-----e
Ќе те земам од автобуската станица. मै- त------ ब- – स---- स- ल- ल---- / ल----
m--- t----- b-- – s---- s- l- l----- / l-----e