македонски » хинди   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

२६ [छब्बीस]
26 [chhabbees]

प्रकृति में
prakrti mein

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

२६ [छब्बीस]
26 [chhabbees]

प्रकृति में
prakrti mein

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Ја гледаш ли кулата таму? क्-- त-- उ- म---- क- द---- ह-?
k-- t-- u- m------ k- d------ h-?
Ја гледаш ли планината таму? क्-- त-- उ- प--- क- द---- ह-?
k-- t-- u- p----- k- d------ h-?
Го гледаш ли селото таму? क्-- त-- उ- ग--- क- द---- ह-?
k-- t-- u- g---- k- d------ h-?
   
Ја гледаш ли реката таму? क्-- त-- उ- न-- क- द---- ह-?
k-- t-- u- n---- k- d------ h-?
Го гледаш ли мостот таму? क्-- त-- उ- प-- क- द---- ह-?
k-- t-- u- p-- k- d------ h-?
Го гледаш ли езерото таму? क्-- त-- उ- स---- क- द---- ह-?
k-- t-- u- s------ k- d------ h-?
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. मु-- व- प--- अ---- ल--- ह-
m---- v-- p------- a------ l----- h-i
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. मु-- व- प--- अ---- ल--- ह-
m---- v-- p-- a------ l----- h-i
Тој камен овде, ми се допаѓа. मु-- य- प---- अ---- ल--- ह-
m---- y-- p------ a------ l----- h-i
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. मु-- व- ब-- अ---- ल--- ह-
m---- v-- b--- a------ l----- h-i
Таа градина таму, ми се допаѓа. मु-- व- ब---- अ---- ल--- ह-
m---- v-- b------- a------ l----- h-i
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. मु-- य- फ-- अ---- ल--- ह-
m---- y-- p---- a------ l----- h-i
   
Мислам дека ова е убаво. मु-- व- अ---- ल--- ह-
m---- v-- a------ l----- h-i
Мислам дека ова е интересно. मु-- व- द------ ल--- ह-
m---- v-- d-------- l----- h-i
Мислам дека ова е прекрасно. मु-- व- स----- ल--- ह-
m---- v-- s----- l----- h-i
   
Мислам дека ова е грдо. मु-- व- क---- ल--- ह-
m---- v-- k---- l----- h-i
Мислам дека ова е досадно. मु-- व- न--- ल--- ह-
m---- v-- n----- l----- h-i
Мислам дека ова е ужасно. मु-- व- ख--- ल--- ह-
m---- v-- k------ l----- h-i