македонски » хинди   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

३ [तीन]
3 [teen]

परिचय
parichay

3 [три]

Запознавање

-

३ [तीन]
3 [teen]

परिचय
parichay

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Здраво! नम------
n--------!
Добар ден! शु- द---
s---- d--!
Како си? आप क--- ह--?
a-- k---- h---?
   
Доаѓате ли од Европа? क्-- आ- य---- स- आ-- / आ- ह--?
k-- a-- y----- s- a--- / a--- h---?
Доаѓате ли од Америка? क्-- आ- अ----- स- आ-- / आ- ह--?
k-- a-- a------- s- a--- / a--- h---?
Доаѓате ли од Азија? क्-- आ- ए---- स- आ-- / आ- ह--?
k-- a-- e----- s- a--- / a--- h---?
   
Во кој хотел живеете? आप क-- स- ह--- म-- ठ--- / ठ--- ह--?
a-- k--- s- h---- m--- t------ / t------- h---?
Колку долго сте веќе овде? आप-- य--- आ-- क---- स-- ह-- ह-?
a----- y----- a--- k----- s---- h-- h--?
Колку долго останувате? आप य--- क---- द-- र----- / र-----?
a-- y----- k----- d-- r------ / r-------?
   
Ви се допаѓа ли овде? क्-- आ--- य--- अ---- ल--- ह-?
k-- a----- y----- a------ l----- h--?
Дали сте овде на одмор? क्-- आ- य--- छ-------- म---- आ-- / आ- ह--?
k-- a-- y----- c---------- m------ a--- / a--- h---?
Посетете ме! आप क-- आ-- म---- म-----
a-- k----- a---- m------ m----!
   
Еве ја мојата адреса. यह म--- प-- ह-
y-- m--- p--- h-i
Ќе се видиме ли утре? क्-- ह- क- म-------- / म-------- ह--?
k-- h-- k-- m---------- / m----------- h---?
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. मा-- क----- म---- प--- ह- क-- क-------- ब---- ह-
m--- k------ m----- p----- h-- k---- k--------- b------ h-i
   
Чао! नम------
n--------!
Довидување! नम------
n--------!
До наскоро! फि- म-------
p--- m------!