македонски » хинди   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

३६ [छ्त्तीस]
36 [chhttees]

सार्वजनिक परिवहन
saarvajanik parivahan

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

३६ [छ्त्तीस]
36 [chhttees]

सार्वजनिक परिवहन
saarvajanik parivahan

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Каде е автобуската станица? बस क--- र---- ह-?
b-- k----- r------ h--?
Кој автобус вози во центарот? कौ- स- ब- श-- ज--- ह-?
k--- s-- b-- s----- j----- h--?
Која линија морам да ја земам? मु-- क-- स- ब- ल--- च----?
m---- k--- s-- b-- l---- c------?
   
Дали морам да се прекачувам? क्-- म--- ब---- प-----?
k-- m---- b------- p-----?
Каде морам да се прекачам? मु-- क--- ब---- प-----?
m---- k----- b------- p-----?
Колку чини еден возен билет? टि-- क---- क- ह-?
t---- k----- k- h--?
   
Колку автобуски станици има до центарот? शह- त- ब- क---- ब-- र---- ह-?
s----- t-- b-- k----- b--- r------ h--?
Овде морате да се симнете. आप-- य--- उ---- च----
a----- y----- u------ c-----e
Морате да се симнете позади. आप-- प--- उ---- च----
a----- p------ u------ c-----e
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. अग-- म----- ५ म--- म-- आ---
a----- m---- 5 m---- m--- a----e
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. अग-- ट---- १- म--- म-- आ---
a----- t---- 10 m---- m--- a----e
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. अग-- ब- १- म--- म-- आ---
a----- b-- 15 m---- m--- a----e
   
Кога вози последното метро? आख-- म----- क- ह-?
a------- m---- k-- h--?
Кога вози последниот трамвај? आख-- ट---- क- ह-?
a------- t---- k-- h--?
Кога вози последниот автобус? आख-- ब- क- ह-?
a------- b-- k-- h--?
   
Дали имате возен билет? क्-- आ--- प-- ट--- ह-?
k-- a----- p--- t---- h--?
Возен билет? – Не, немам. टि--? ज- न---- म--- प-- न--- ह-
t----? j-- n----- m--- p--- n---- h-i
Тогаш морате да платите казна. फि- आ--- ज------- भ--- ह---
p--- a----- j------- b------ h--a