македонски » хинди   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

३७ [सैंतीस]
37 [saintees]

रास्ते पर
raaste par

37 [триесет и седум]

На пат

-

३७ [सैंतीस]
37 [saintees]

रास्ते पर
raaste par

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Тој патува со мотор. वह म--------- स- ज--- ह-
v-- m----------- s- j---- h-i
Тој патува со велосипед. वह स----- स- ज--- ह-
v-- s----- s- j---- h-i
Тој пешачи. वह प--- ज--- ह-
v-- p----- j---- h-i
   
Тој патува со брод. वह ज---- स- ज--- ह-
v-- j----- s- j---- h-i
Тој патува со чамец. वह न-- स- ज--- ह-
v-- n--- s- j---- h-i
Тој плива. वह त-- र-- ह-
v-- t--- r--- h-i
   
Дали овде е опасно? क्-- य--- ख----- ह-?
k-- y----- k---------- h--?
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? क्-- अ---- स-- क--- ख----- ह-?
k-- a---- s--- k----- k---------- h--?
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? क्-- र-- म-- ट---- ख----- ह-?
k-- r--- m--- t------- k---------- h--?
   
Ние го погрешивме патот. हम भ-- ग-- ह--
h-- b----- g--- h--n
Ние сме на погрешен пат. हम ग-- र----- प- ह--
h-- g---- r----- p-- h--n
Ние мораме да се вратиме. हम-- प--- म---- च----
h----- p------ m----- c-----e
   
Каде може овде да се паркира? यह-- ग---- क--- ख-- क- ज- स--- ह-?
y----- g----- k----- k----- k-- j- s------ h--?
Има ли овде паркиралиште? क्-- य--- ग---- ख-- क--- क- ल-- ज-- ह-?
k-- y----- g----- k----- k----- k- l-- j---- h--?
Колку долго може овде да се паркира? यह-- क---- स-- त- ग---- ख-- क- ज- स--- ह-?
y----- k----- s---- t-- g----- k----- k-- j- s------ h--?
   
Возите ли скии? क्-- आ- स------ क--- / क--- ह--?
k-- a-- s------ k----- / k------ h---?
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? क्-- आ- स--- – ल---- स- ऊ-- ज------?
k-- a-- s--- – l---- s- o---- j-------?
Може ли овде да се изнајмат скии? क्-- य--- स--- क----- प- ल- ज- स--- ह-?
k-- y----- s--- k------ p-- l-- j- s------ h--?