македонски » хинди   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

४४ [चवालीस]
44 [chavaalees]

शाम को बाहर जाना
shaam ko baahar jaana

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

४४ [चवालीस]
44 [chavaalees]

शाम को बाहर जाना
shaam ko baahar jaana

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Има ли овде дискотека? क्-- य--- क-- ड----- ह-?
k-- y----- k--- d---- h--?
Има ли овде ноќен клуб? क्-- य--- क-- न--- क--- ह-?
k-- y----- k--- n---- k--- h--?
Има ли овде кафеана? क्-- य--- क-- प- ह-?
k-- y----- k--- p-- h--?
   
Што има вечерва во театар? आज श-- र----- प- क--- च- र-- ह-?
a-- s---- r--------- p-- k-- c--- r--- h--?
Што има вечерва во кино? आज श-- स------- म-- क--- च- र-- ह-?
a-- s---- s---------- m--- k-- c--- r--- h--?
Што има вечерва на телевизија? आज श-- ट-------- म-- क--- च- र-- ह-?
a-- s---- t--------- m--- k-- c--- r--- h--?
   
Има ли уште билети за театар? क्-- न--- क- औ- ट--- ह--?
k-- n----- k- a-- t---- h---?
Има ли уште билети за кино? क्-- फ़---- क- औ- ट--- ह--?
k-- f--- k- a-- t---- h---?
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? क्-- ख-- क- औ- ट--- ह--?
k-- k--- k- a-- t---- h---?
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. मै- स- स- प--- ब---- च---- / च---- ह--
m--- s-- s- p------ b------- c------- / c-------- h--n
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. मै- ब-- म-- क--- ब---- च---- / च---- ह--
m--- b---- m--- k----- b------- c------- / c-------- h--n
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. मै- स---- ब---- च---- / च---- ह--
m--- s------ b------- c------- / c-------- h--n
   
Можете ли да ми препорачате нешто? क्-- आ- म--- क-- स------ क- स--- ह--?
k-- a-- m---- k---- s-------- k-- s----- h---?
Кога започнува претставата? प्------ क- श--- ह--- ह-?
p--------- k-- s---- h--- h--?
Можете ли да ми обезбедите една карта? क्-- आ- म--- ल-- ए- ट--- ख--- स--- ह--?
k-- a-- m--- l-- e- t---- k------ s----- h---?
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? क्-- य--- प-- म-- क-- ग---- क- म---- ह-?
k-- y----- p--- m--- k--- g---- k- m------ h--?
Има ли овде во близината тениско игралиште? क्-- य--- प-- म-- क-- ट---- क- म---- ह-?
k-- y----- p--- m--- k--- t---- k- m------ h--?
Има ли овде во близината затворен базен? क्-- य--- प-- म-- क-- त----- ह-?
k-- y----- p--- m--- k--- t--------- h--?