македонски » хинди   Подготовки за патување


47 [четириесет и седум]

Подготовки за патување

-

४७ [सैंतालीस]
47 [saintaalees]

यात्रा की तैयारी
yaatra kee taiyaaree

47 [четириесет и седум]

Подготовки за патување

-

४७ [सैंतालीस]
47 [saintaalees]

यात्रा की तैयारी
yaatra kee taiyaaree

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Мораш да го спакуваш нашиот куфер! तु--- ह---- स---- ब----- च-----
t----- h------ s------ b-------- c------!
Не смееш ништо да заборавиш! तु--- क-- भ- भ---- न--- च-----
t----- k---- b--- b------- n---- c------!
Потребен ти е еден голем куфер! तु--- ब--- स----- क- ज़---- ह--
t----- b--- s------- k-- z------- h--!
   
Немој да го заборавиш пасошот! पा------ म- भ----
p-------- m-- b-----!
Немој да го заборавиш авионскиот билет! टि-- म- भ----
t---- m-- b-----!
Немој да ги заборавиш патничките чекови! या---- ध----- म- भ----
y------ d--------- m-- b-----!
   
Земи крема за сончање со себе. सा- स--------- म--- ल- ज--
s---- s--------- m------ l- j-o
Земи ги очилата за сонце со себе. का-- च---- ल- ज--
k---- c------ l- j-o
Земи го шеширот за сонце со себе. टो-- ल- ज--
t---- l- j-o
   
Сакаш ли да земеш патна карта со себе? क्-- त-- न---- ल- ज--- च---- ह-?
k-- t-- n----- l- j---- c------- h-?
Сакаш ли да земеш туристички водач со себе? क्-- त-- म------------------ ल- ज--- च---- ह-?
k-- t-- m-------------------- l- j---- c------- h-?
Сакаш ли да земеш чадор со себе? क्-- त-- छ--- ल- ज--- च---- ह-?
k-- t-- c------ l- j---- c------- h-?
   
Мисли на панталоните, кошулите, чорапите. पै--- क----- म--- य-- र--
p----- k------ m--- y--- r---o
Мисли на вратоврските, каишите, сакоата. टा-- प----- औ- ज---- य-- र--
t---- p----- a-- j----- y--- r---o
Мисли на пижамите, ношниците и маиците. सो-- क- क----- र-- क- क---- औ- ट-------- य-- र--
s--- k- k------ r--- k- k----- a-- t--------- y--- r---o
   
Ти требаат чевли, сандали и чизми. तु----- ज---- स---- औ- ब---- क- ज़---- ह-
t----- j----- s------ a-- b---- k-- z------- h-i
Ти требаат џебни марамчиња, сапун и едни ножици за нокти. तु----- र----- स---- औ- न---- क- क---- क- ज़---- ह-
t----- r------ s----- a-- n------ k-- k------- k-- z------- h-i
Ти треба еден чешел, една четка за заби и паста за заби. तु----- क---- ट-- ब--- औ- ट-- प---- क- ज़---- ह-
t----- k------- t---- b---- a-- t---- p--- k-- z------- h-i