македонски » хинди   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

+ ५ [पाँच]5 [paanch]

+ देश और भाषाएँdesh aur bhaashaen

5 [пет]

Земји и јазици

-

५ [पाँच]
5 [paanch]

देश और भाषाएँ
desh aur bhaashaen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Џон е од Лондон. जॉ- ल---- स- आ-- ह-
j-- l----- s- a--- h-i
+
Лондон се наоѓа во Англија. लन--- ग---- ब------ म-- स---- ह-
l----- g--- b------ m--- s---- h-i
+
Тој зборува англиски. वह अ-------- ब---- ह-
v-- a------- b----- h-i
+
   
Марија е од Мадрид. मा---- म------ स- आ- ह-
m------ m------ s- a--- h-i
+
Мадрид се наоѓа во Шпанија. मा----- स---- म-- स---- ह-
m------ s--- m--- s---- h-i
+
Таа зборува шпански. वह स----- ब---- ह-
v-- s----- b------ h-i
+
   
Петар и Марта се од Берлин. पी-- औ- म----- ब----- स- आ-- ह--
p----- a-- m------ b----- s- a--- h--n
+
Берлин се наоѓа во Германија. बर---- ज----- म-- स---- ह-
b----- j------- m--- s---- h-i
+
Зборувате ли вие двајцата германски? क्-- त-- द---- ज---- ब-- स--- ह-?
k-- t-- d---- j----- b-- s----- h-?
+
   
Лондон е главен град. लन--- ए- र------ ह-
l----- e- r----------- h-i
+
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. मा----- औ- ब----- भ- र--------- ह--
m------ a-- b----- b--- r-------------- h--n
+
Главните градови се големи и бучни. रा-------- ब--- औ- श-- स- भ-- ह--- ह--
r-------------- b---- a-- s--- s- b----- h---- h--n
+
   
Франција се наоѓа во Европа. फ़------ य---- म-- स---- ह-
f----- y----- m--- s---- h-i
+
Египет се наоѓа во Африка. मि--- अ------ म-- स---- ह-
m--- a------- m--- s---- h-i
+
Јапонија се наоѓа во Азија. जा--- ए---- म-- स---- ह-
j------ e------ m--- s---- h-i
+
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. कन--- उ----- अ----- म-- स---- ह-
k------ u------ a------- m--- s---- h-i
+
Панама се наоѓа во Средна Америка. पन--- म--- अ----- म-- स---- ह-
p------ m---- a------- m--- s---- h-i
+
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. ब्------ द----- अ----- म-- स---- ह-
b------- d------ a------- m--- s---- h-i
+