македонски » хинди   Во базен за пливање


50 [педесет]

Во базен за пливање

-

५० [पचास]
50 [pachaas]

तरणतालाब में
taranataalaab mein

50 [педесет]

Во базен за пливање

-

५० [पचास]
50 [pachaas]

तरणतालाब में
taranataalaab mein

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Денес е жешко. आज ग---- ह-
a-- g----- h-i
Ќе одиме ли на базен? क्-- ह- त---- च---?
k-- h-- t------ c-----?
Имаш ли желба да одиме на пливање? क्-- त------- त---- क- म- ह-?
k-- t------- t------ k- m-- h--?
   
Имаш ли пешкир? क्-- त------- प-- त----- ह-?
k-- t------- p--- t------ h--?
Имаш ли гаќи за капење? क्-- त------- प-- त----- क- प---- ह-?
k-- t------- p--- t-------- k-- p------- h--?
Имаш ли костим за капење? क्-- त------- प-- त----- क- क--- ह--?
k-- t------- p--- t-------- k- k----- h---?
   
Умееш ли да пливаш? क्-- त-- त-- स--- ह- / स--- ह-?
k-- t-- t--- s----- h- / s------ h-?
Умееш ли да нуркаш? क्-- त-- ड---- ल-- स--- ह-?
k-- t-- d------ l--- s----- h-?
Умееш ли да скокаш во вода? क्-- त-- प--- म-- क-- स--- / स--- ह-?
k-- t-- p----- m--- k--- s----- / s------ h-?
   
Каде е тушот? स्----- क--- ह-?
s--------- k----- h--?
Каде е кабината за пресоблекување? कप-- ब---- क- क--- क--- ह-?
k----- b------- k- k----- k----- h--?
Каде се очилата за пливање? तै--- क- च---- क--- ह-?
t------ k- c------ k----- h--?
   
Длабока ли е водата? क्-- प--- ग--- ह-?
k-- p----- g----- h--?
Чиста ли е водата? क्-- प--- स-------- ह-?
k-- p----- s----------- h--?
Топла ли е водата? क्-- प--- ग-- ह-?
k-- p----- g---- h--?
   
Се смрзнувам. मै- ठ---- र-- / र-- ह--
m--- t------ r--- / r---- h--n
Водата е премногу студена. पा-- ब--- ठ--- ह-
p----- b---- t----- h-i
Излегувам сега од водата. अब म-- प--- स- ब--- न------- / न-------
a- m--- p----- s- b----- n--------- / n---------e