македонски » хинди   Во трговски центар


52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

+ ५२ [बावन]52 [baavan]

+ डिपार्ट्मेंट स्टोर मेंdipaartment stor mein

52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

५२ [बावन]
52 [baavan]

डिपार्ट्मेंट स्टोर में
dipaartment stor mein

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Ќе одиме ли во трговскиот центар? क्-- ह- ड----------- स---- च---?
k-- h-- d---------- s--- c-----?
+
Јас морам да пазарувам. मु-- क-- ख----- ह-
m---- k---- k--------- h-i
+
Сакам многу да накупам. मु-- ब--- ख------ क--- ह-
m---- b---- k----------- k------ h-i
+
   
Каде се канцелариските материјали? का------ स------- स---- क--- ह--?
k--------- s--------- s------ k----- h---?
+
Ми требаат пликови и хартија за писма. मु-- ल----- औ- क--- च----
m---- l------ a-- k----- c-----e
+
Ми требаат пенкала и маркери. मु-- क-- औ- च----- च----
m---- k---- a-- c------ c-----e
+
   
Каде е мебелот? फर----- व---- क--- ह-?
p---------- v------ k----- h--?
+
Ми треба еден шкаф и една комода. मु-- ए- अ----- औ- ए- ड----- च----
m---- e- a-------- a-- e- d----- c-----e
+
Ми треба една работна маса и еден регал. मु-- ए- ड---- औ- ए- श---- च----
m---- e- d--- a-- e- s---- c-----e
+
   
Каде се играчките? खि---- क--- ह--?
k------- k----- h---?
+
Ми треба една кукла и едно плишано мече. मु-- ग----- औ- ट--- च----
m---- g----- a-- t---- c-----e
+
Ми треба еден фудбал и една шаховска табла. मु-- फ----- औ- श---- च----
m---- p------- a-- s-------- c-----e
+
   
Каде е алатот? औज़-- क--- ह--?
a----- k----- h---?
+
Ми треба еден чекан и една клешта. मु-- ए- ह---- औ- च---- च----
m---- e- h------- a-- c------ c-----e
+
Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер. मु-- ए- ड---- औ- प----- च----
m---- e- d--- a-- p-------- c-----e
+
   
Каде е накитот? गह--- क- व---- क--- ह-?
g------ k- v------ k----- h--?
+
Ми треба едно ланче и една нараквица. मु-- ए- म--- औ- ए- क--- च----
m---- e- m---- a-- e- k----- c-----e
+
Ми треба еден прстен и обетки. मु-- ए- अ----- औ- झ---- च-----
m---- e- a-------- a-- j------ c------n
+