македонски » хинди   Работа / Занимање


55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

५५ [पचपन]
55 [pachapan]

काम करना
kaam karana

55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

५५ [पचपन]
55 [pachapan]

काम करना
kaam karana

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Што сте по занимање? आप क--- क-- क--- / क--- ह--?
a-- k-- k--- k----- / k------ h---?
Мојот сопруг е лекар по занимање. मे-- प-- ड----- ह--
m--- p--- d----- h--n
Јас полудневно работам како медицинска сестра. मै- आ-- द-- प-------- क- क-- क--- ह--
m--- a---- d-- p----------- k- k--- k------ h--n
   
Набргу ќе одиме во пензија. जल-- ह- ह- प---- ल----
j--- h-- h-- p------ l---e
Но даноците се високи. ले--- क- ब--- ज़----- ह--
l---- k-- b---- z----- h--n
И здравственото осигурување е високо. और ब--- ज़----- ह-
a-- b---- z----- h-i
   
Што сакаш да бидеш? तु- क--- ब--- च---- / च---- ह-?
t-- k-- b----- c------- / c-------- h-?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. मै- इ------- ब--- च---- / च---- ह--
m--- i--------- b----- c------- / c-------- h--n
Јас сакам да студирам на универзитетот. मै- व------------ म-- प---- च---- / च---- ह--
m--- v-------------- m--- p------ c------- / c-------- h--n
   
Јас сум практикант. मै- ए- श--------- ह--
m--- e- s------------ h--n
Јас не заработувам многу. मै- ज़----- न--- क---- / क---- ह--
m--- z----- n---- k------ / k------- h--n
Јас сум на пракса во странство. मै- व---- म-- प-------- ल- र-- / र-- ह--
m--- v----- m--- p---------- l- r--- / r---- h--n
   
Ова е мојот шеф. वह म--- स--- ह--
v-- m--- s----- h--n
Јас имам љубезни колеги. मे-- स------ अ---- ह--
m--- s--------- a------ h--n
Напладне секогаш одиме во кантината. दो--- क- ह- ह---- भ------ ज--- ह--
d------ k- h-- h------ b--------- j---- h--n
   
Јас барам едно работно место. मै- न---- ढ--- र-- / र-- ह--
m--- n------- d------ r--- / r---- h--n
Јас сум веќе една година невработен / невработена. मै- प---- ए- व--- स- ब-------- ह--
m--- p------- e- v---- s- b--------- h--n
Во оваа земја има премногу невработени. इस द-- म-- ब--- ज़----- ब-------- ल-- ह--
i- d--- m--- b---- z----- b--------- l-- h--n