македонски » хинди   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

५९ [उनसठ]
59 [unasath]

डाकघर में
daakaghar mein

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

५९ [उनसठ]
59 [unasath]

डाकघर में
daakaghar mein

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Каде е најблиската пошта? अग-- ड---- क--- ह-?
a---- d-------- k----- h--?
Далеку ли е до најблиската пошта? क्-- अ--- ड---- द-- ह-?
k-- a---- d-------- d--- h--?
Каде е најблиското поштенско сандаче? सब-- न----- ड-- प--- क--- ह-?
s----- n------- d--- p---- k----- h--?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. मु-- क-- ड-- ट--- च----
m---- k---- d--- t---- c-----e
За една картичка и едно писмо. एक प--------- औ- ए- प--- क- ल--
e- p--------- a-- e- p--- k- l-e
Колку чини поштарината за Америка? अम---- क- ल-- ड-- श---- क---- ह-?
a------- k- l-- d--- s---- k----- h--?
   
Колку е тежок пакетот? इस प---- क- व--- क---- ह-?
i- p----- k- v---- k----- h--?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? क्-- म-- इ-- ह--- ड-- स- भ-- स--- / स--- ह--?
k-- m--- i-- h----- d--- s- b--- s----- / s------ h---?
Колку долго трае, додека да пристигне? इस- प------ म-- क---- स-- ल----?
i-- p--------- m--- k----- s---- l-----?
   
Каде можам да телефонирам? मै- फ-- क--- स- क- स--- / स--- ह--?
m--- p--- k----- s- k-- s----- / s------ h---?
Каде е следната телефонска говорница? सब-- न----- ट------ ब-- क--- ह-?
s----- n------- t------- b---- k----- h--?
Имате ли телефонски картички? क्-- आ--- प-- ट------ क---- ह--?
k-- a----- p--- t------- k---- h---?
   
Имате ли телефонски именик? क्-- आ--- प-- ट------ ड--------- ह--?
k-- a----- p--- t------- d------------ h---?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? क्-- आ--- ऑ-------- क- प----- क-- क------ म---- ह-?
k-- a----- o------ k- p------ k--- k------- m------ h--?
Само момент, да проверам. एक म--- र----- म-- द---- / द---- ह--
e- m---- r----- m--- d------ / d------- h--n
   
Линијата е секогаш зафатена. ला-- व----- ज- र-- ह-
l---- v---- j- r---- h-i
Кој број го биравте? आप-- क-- स- क------ म----- ह-?
a----- k--- s- k------- m------ h--?
Најпрво морате да изберете нула. सब-- प--- श---- ल---- ह--- ह-
s----- p----- s----- l------ h--- h-i