македонски » хинди   Поставување прашања 1


62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

+ ६२ [बासठ]62 [baasath]

+ प्रश्न पूछें १prashn poochhen 1

62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

६२ [बासठ]
62 [baasath]

प्रश्न पूछें १
prashn poochhen 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
учи सी---
s------a
+
Учат ли учениците многу? क्-- व--------- ब--- स-- र-- ह--?
k-- v---------- b---- s---- r--- h---?
+
Не, тие учат малку. नह--- व- क- स-- र-- ह--
n----- v- k-- s---- r--- h--n
+
   
прашува प्---- प----
p----- p-------a
+
Го прашувате ли често наставникот? क्-- आ- ब------ अ--- अ------ स- प----- प---- ह--?
k-- a-- b-------- a---- a-------- s- p----- p-------- h---?
+
Не, јас не го прашувам често. नह--- म-- उ--- ब------ न--- प---- / प---- ह--
n----- m--- u---- b-------- n---- p-------- / p--------- h--n
+
   
одговара उत--- द---
u---- d--a
+
Одговорете молам. कृ--- उ---- द-----
k----- u---- d-----e
+
Јас одговарам. मै- उ---- द--- / द--- ह--
m--- u---- d--- / d---- h--n
+
   
работи का- क---
k--- k----a
+
Работи ли тој сега? क्-- व- इ- स-- क-- क- र-- ह-?
k-- v-- i- s---- k--- k-- r--- h--?
+
Да, тој работи сега. जी ह--- इ- स-- व- क-- क- र-- ह-
j-- h---- i- s---- v-- k--- k-- r--- h-i
+
   
доаѓа आन-
a--a
+
Ќе дојдете? क्-- आ- आ र-- ह--?
k-- a-- a- r--- h---?
+
Да, ќе дојдеме веднаш. जी ह--- ह- ज--- ह- आ र-- ह--
j-- h---- h-- j--- h-- a- r--- h--n
+
   
живее रह--
r----a
+
Живеете ли во Берлин? क्-- आ- ब----- म-- र--- / र--- ह--?
k-- a-- b----- m--- r----- / r------ h---?
+
Да, јас живеам во Берлин. जी ह--- म-- ब----- म-- र--- / र--- ह--
j-- h---- m--- b----- m--- r----- / r------ h--n
+