македонски » хинди   Негирање 1


64 [шеесет и четири]

Негирање 1

-

६४ [चौसठ]
64 [chausath]

नकारात्मक वाक्य १
nakaaraatmak vaaky 1

64 [шеесет и четири]

Негирање 1

-

६४ [चौसठ]
64 [chausath]

नकारात्मक वाक्य १
nakaaraatmak vaaky 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Јас не го разбирам зборот. यह श--- म--- स-- म-- न--- आ र--
y-- s---- m---- s----- m--- n---- a- r--a
Јас не ја разбирам реченицата. यह व---- म--- स-- म-- न--- आ र--
y-- v---- m---- s----- m--- n---- a- r--a
Јас не го разбирам значењето. अर-- म--- स-- म-- न--- आ र--
a--- m---- s----- m--- n---- a- r--a
   
наставник / учител शि----
s------k
Го разбирате ли наставникот? क्-- आ- श----- क- स-- स--- / स--- ह--?
k-- a-- s------- k- s----- s----- / s------ h---?
Да, јас го разбирам добро. जी ह--- म-- उ--- अ---- त-- स- स-- स--- / स--- ह--
j-- h---- m--- u---- a------- t---- s- s----- s----- / s------ h--n
   
наставничка / учителка अध-------
a--------a
Ја разбирате ли наставничката? क्-- आ- अ-------- क- स-- स--- / स--- ह--?
k-- a-- a--------- k- s----- s----- / s------ h---?
Да, јас ја разбирам добро. जी ह--- म-- उ--- अ---- त-- स- स-- स--- / स--- ह--
j-- h---- m--- u---- a------- t---- s- s----- s----- / s------ h--n
   
луѓе लो-
l-g
Ги разбирате ли луѓето? क्-- आ- ल---- क- स-- स--- / स--- ह--?
k-- a-- l---- k- s----- s----- / s------ h---?
Не, јас не ги разбирам сосема добро. जी न---- म-- उ--- अ---- त-- स- न--- स-- स--- / स--- ह--
j-- n----- m--- u---- a------- t---- s- n---- s----- s----- / s------ h--n
   
пријателка सह---
s-----e
Имате ли пријателка? क्-- आ--- क-- स---- ह-?
k-- a------ k--- s------ h--?
Да, имам . जी ह--- ए- स---- ह-
j-- h---- e- s------ h-i
   
ќерка बे--
b---e
Имате ли ќерка? क्-- आ--- क-- ब--- ह-?
k-- a------ k--- b---- h--?
Не, јас немам ќерка. जी न---- म--- क-- ब--- न--- ह-
j-- n----- m---- k--- b---- n---- h-i