македонски » хинди   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

६५ [पैंसठ]
65 [painsath]

नकारात्मक वाक्य २
nakaaraatmak vaaky 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

६५ [पैंसठ]
65 [painsath]

नकारात्मक वाक्य २
nakaaraatmak vaaky 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Скап ли е прстенот? क्-- अ----- म---- ह-?
k-- a-------- m------- h--?
Не, тој чини само сто евра. जी न---- इ--- क--- क--- स- य--- ह-
j-- n----- i----- k----- k---- s-- y---- h-i
Но јас имам само педесет. ले--- म--- प-- क--- प--- ह- ह--
l---- m--- p--- k---- p------ h-- h--n
   
Готов / готова ли си веќе? क्-- त------- ह- ग--?
k-- t------- h- g---?
Не, сеуште не сум. नह--- अ-- न---
n----- a---- n---n
Но веднаш ќе бидам готов / готова. पर म--- ख---- ह--- ह- व--- ह-
p-- m--- k---- h--- h-- v---- h-i
   
Сакаш ли уште супа? क्-- त-- औ- स-- ल--- च----- / च-----?
k-- t-- a-- s--- l--- c------- / c--------?
Не, не сакам повеќе. नह--- म--- औ- न--- च----
n----- m---- a-- n---- c-----e
Но сакам уште еден сладолед. पर ए- औ- आ-------
p-- e- a-- a--------m
   
Живееш ли веќе долго овде? क्-- त-- य--- क- व----- स- र- र-- / र-- ह-?
k-- t-- y----- k--- v------ s- r-- r--- / r---- h-?
Не, штотуку еден месец. नह--- अ-- क--- ए- म---- स-
n----- a---- k---- e- m------ se
Но познавам веќе многу луѓе. ले--- म-- क--- ल---- क- प------ / प------ ह--
l---- m--- k------ l---- k- p----------- / p------------ h--n
   
Патуваш ли утре накај дома? क्-- त-- क- घ- ज--- व--- / व--- ह-?
k-- t-- k-- g--- j---- v---- / v----- h-?
Не, дури за викендот. नह--- इ- ह---- क- स------ त- त- न---
n----- i- h---- k-- s------- t-- t- n---n
Но се враќам веќе во недела. ले--- म-- इ---- क- व--- आ-- व--- / व--- ह--
l---- m--- i------ k- v----- a--- v---- / v----- h--n
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? क्-- त------- ब--- व---- ह- च--- ह-?
k-- t-------- b---- v----- h- c----- h--?
Не, таа е штотуку седумнаесет. नह--- व- क--- स--- व--- क- ह-
n----- v-- k---- s------ v---- k-- h-i
Но таа веќе има дечко. ले--- अ-- स- ह- उ--- ए- द---- ह-
l---- a---- s- h-- u---- e- d--- h-i