македонски » хинди   Присвојни заменки 2


67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

+ ६७ [सड़सठ]67 [sadasath]

+ सम्बन्धवाचक सर्वनाम २sambandhavaachak sarvanaam 2

67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

६७ [सड़सठ]
67 [sadasath]

सम्बन्धवाचक सर्वनाम २
sambandhavaachak sarvanaam 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
очила चश---
c-----a
+
Тој ги заборави своите очила. वह अ--- च---- भ-- ग--
v-- a---- c------ b---- g--a
+
Каде се неговите очила? फि- उ--- च---- क--- ह-?
p--- u---- c------ k----- h--?
+
   
часовник घड़-
g----e
+
Неговиот часовник е расипан. उस-- घ-- ख---- ह- ग-- ह-
u----- g----- k------ h- g---- h-i
+
Часовникот е закачен на ѕидот. घड़- द---- प- ट--- ह-
g----- d------ p-- t----- h-i
+
   
пасош पा------
p-------t
+
Тој го загуби својот пасош. उस-- अ--- प------- ख- द--- ह-
u---- a---- p-------- k-- d--- h-i
+
Каде е неговиот пасош? तो उ--- प------- क--- ह-?
t- u---- p-------- k----- h--?
+
   
тие – нивен वे – उ--- / उ--- / उ---
v- – u---- / u----- / u---e
+
Децата не можат да ги најдат своите родители. बच---- क- उ--- म------ न--- म-- र-- ह--
b------- k- u---- m-------- n---- m-- r--- h--n
+
Ама еве ги доаѓаат нивните родители! लो व--- उ--- म--- प--- आ र-- ह--
l- v----- u---- m---- p--- a- r--- h--n
+
   
Вие – Ваш आप – आ--- / आ--- / आ---
a-- – a----- / a----- / a-----e
+
Какво беше Вашето патување, господине Милер? आप-- य----- क--- थ-- श--- म-----?
a------ y----- k----- t---- s---- m-----?
+
Каде е Вашата сопруга, господине Милер? आप-- प---- क--- ह-? श--- म-----?
a------ p---- k----- h--? s---- m-----?
+
   
Вие – Ваш आप – आ--- / आ--- / आ---
a-- – a----- / a----- / a-----e
+
Какво беше Вашето патување, госпоѓо Шмит? आप-- य----- क--- थ-- श------ श----?
a------ y----- k----- t---- s--------- s----?
+
Каде е Вашиот сопруг, госпоѓо Шмит? आप-- प-- क--- ह--? श------ श----?
a----- p---- k----- h---? s--------- s----?
+