македонски » хинди   нешто сака


71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

७१ [इकहत्तर]
71 [ikahattar]

कुछ चाहना
kuchh chaahana

71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

७१ [इकहत्तर]
71 [ikahattar]

कुछ चाहना
kuchh chaahana

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Што сакате? तु- ल-- क--- च---- ह-?
t-- l-- k-- c------- h-?
Сакате ли да играте фудбал? क्-- त-- ल-- फ----- ख---- च---- ह-?
k-- t-- l-- p------- k------ c------- h-?
Сакате ли да си ги посетите пријатели? क्-- त-- ल-- अ--- द------ स- म---- च---- ह-?
k-- t-- l-- a---- d----- s- m----- c------- h-?
   
сака चा---
c------a
Не сакам да задоцнам. मै- द-- स- न--- प------ च---- / च---- ह--
m--- d-- s- n---- p--------- c------- / c-------- h--n
Не сакам да одам таму. मै- व--- न--- ज--- च---- / च---- ह--
m--- v----- n---- j---- c------- / c-------- h--n
   
Сакам да си одам дома. मै- घ- ज--- च---- / च---- ह--
m--- g--- j---- c------- / c-------- h--n
Сакам да останам дома. मै- घ- म-- र--- च---- / च---- ह--
m--- g--- m--- r----- c------- / c-------- h--n
Сакам да бидам сам / сама. मै- अ---- / अ---- र--- च---- / च---- ह--
m--- a---- / a----- r----- c------- / c-------- h--n
   
Сакаш ли да останеш овде? क्-- त-- य--- र--- च---- / च---- ह-?
k-- t-- y----- r----- c------- / c-------- h-?
Сакаш ли да јадеш овде? क्-- त-- य--- ख--- च---- / च---- ह-?
k-- t-- y----- k----- c------- / c-------- h-?
Сакаш ли да спиеш овде? क्-- त-- य--- स--- च---- / च---- ह-?
k-- t-- y----- s--- c------- / c-------- h-?
   
Сакате ли да тргнете утре? क्-- आ- क- ज--- च---- / च---- ह--?
k-- a-- k-- j---- c------- / c-------- h---?
Сакате ли да останете до утре? क्-- आ- क- त- र--- च---- / च---- ह--?
k-- a-- k-- t-- r----- c------- / c-------- h---?
Сакате ли сметката да ја платите утре? क्-- आ- क- ब-- द--- च---- / च---- ह--?
k-- a-- k-- b-- d--- c------- / c-------- h---?
   
Сакате ли во диско? क्-- त-- ल-- ड----- ज--- च---- ह-?
k-- t-- l-- d---- j---- c------- h-?
Сакате ли во кино? क्-- त-- ल-- स----- ज--- च---- ह-?
k-- t-- l-- s----- j---- c------- h-?
Сакате ли во кафуле? क्-- त-- ल-- क--- ज--- च---- ह-?
k-- t-- l-- k----- j---- c------- h-?