македонски » хинди   нешто појаснува / образложува 2


76 [седумдесет и шест]

нешто појаснува / образложува 2

-

७६ [छिहत्तर]
76 [chhihattar]

किसी बात का स्पष्टीकरण करना २
kisee baat ka spashteekaran karana 2

76 [седумдесет и шест]

нешто појаснува / образложува 2

-

७६ [छिहत्तर]
76 [chhihattar]

किसी बात का स्पष्टीकरण करना २
kisee baat ka spashteekaran karana 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Зошто не дојде? तु- क---- न--- आ--?
t-- k--- n---- a---?
Бев болен / болна. मै- ब---- थ- / थ-
m--- b------ t-- / t--e
Јас не дојдов, бидејки бев болен / болна. मै- न--- आ-- / आ- क------ म-- ब---- थ- / थ-
m--- n---- a--- / a--- k----- m--- b------ t-- / t--e
   
Зошто таа не дојде? वह क---- न--- आ-?
v-- k--- n---- a---?
Таа беше уморна. वह थ- ग-- थ-
v-- t--- g---- t--e
Таа не дојде, бидејки беше уморна. वह न--- आ- क------ व- थ- ग-- थ-
v-- n---- a--- k----- v-- t--- g---- t--e
   
Зошто тој не дојде? वह क---- न--- आ--?
v-- k--- n---- a---?
Тој немаше желба. उस-- म- न--- क- र-- थ-
u---- m-- n---- k-- r--- t-a
Тој не дојде, бидејки немаше желба. वह न--- आ-- क------ उ--- इ---- न--- थ-
v-- n---- a--- k----- u----- i------ n---- t--e
   
Зошто вие не дојдовте? तु- स- क---- न--- आ--?
t-- s-- k--- n---- a---?
Нашиот автомобил е расипан. हम--- ग--- ख--- ह-
h------- g----- k------ h-i
Ние не дојдовме, бидејки нашиот автомобил е расипан. हम न--- आ-- क------ ह---- ग--- ख--- ह-
h-- n---- a--- k----- h------- g----- k------ h-i
   
Зошто луѓето не дојдоа? वे ल-- क---- न--- आ--?
v- l-- k--- n---- a---?
Тие го пропуштија возот. उन-- ट---- छ-- ग-- थ-
u----- t--- c----- g---- t--e
Тие не дојдоа, бидејки го пропуштија возот. वे ल-- न--- आ-- क------ उ--- ट---- छ-- ग-- थ-
v- l-- n---- a--- k----- u----- t--- c----- g---- t--e
   
Зошто ти не дојде? तु- क---- न--- आ-- / आ-?
t-- k--- n---- a--- / a---?
Јас не смеев. मु-- आ-- क- अ----- न--- थ-
m---- a--- k-- a------ n---- t--e
Јас не дојдов, бидејки не смеев. मै- न--- आ-- / आ- क------ म--- आ-- क- अ----- न--- थ-
m--- n---- a--- / a--- k----- m---- a--- k-- a------ n---- t--e