македонски » хинди   Придавки 1


78 [седумдесет и осум]

Придавки 1

-

७८ [अठहत्तर]
78 [athahattar]

विशेषण १
visheshan 1

78 [седумдесет и осум]

Придавки 1

-

७८ [अठहत्तर]
78 [athahattar]

विशेषण १
visheshan 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
една стара жена एक ब---- स-----
e- b------ s---e
една дебела жена एक म--- स-----
e- m---- s---e
една радознала жена एक ज------- स-----
e- j------- s---e
   
една нова кола एक न-- ग---
e- n---- g----e
една брза кола एक अ--- त--- ग---
e- a---- t-- g----e
една удобна кола एक आ------- ग---
e- a------------ g----e
   
еден син фустан एक न--- क----
e- n---- k----a
еден црвен фустан एक ल-- क----
e- l--- k----a
еден зелен фустан एक ह-- क----
e- h--- k----a
   
една црна ташна का-- ब--
k---- b--g
една кафеава ташна भू-- ब--
b----- b--g
една бела ташна सफ़-- ब--
s---- b--g
   
љубезни луѓе अच--- ल--
a------ l-g
учтиви луѓе वि---- ल--
v----- l-g
интересни луѓе दि----- ल--
d-------- l-g
   
мили деца प्---- ब----
p----- b-----e
дрски деца ढी- ब----
d----- b-----e
мирни деца आज------- ब----
a----------- b-----e